Política 06/11/2014

La CUP envia una carta a Espadaler i als Mossos per exigir que el 9-N permetin votar

Avisen que seria "incomprensible" que el cos policial de la Generalitat, que organitza el procés participatiu, impedeixi votar

Ara
1 min

BarcelonaLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha fet arribar aquest dijous una carta al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per exigir-li que "cap membre dels Mossos d'Esquadra actuï diumenge en contra que la gent s'expressi votant". Així li han demanat, a través d'una missiva signada per regidors, diputats i el Secretariat Nacional de la formació, que no hi hagi comandaments que donin ordres per impedir "el dret bàsic com el dret a votar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Argumenten que el procés "l'ha forçat i la fet possible la gent" i és per això que el Govern "no està legitimat" a impedir la votació."Hi ha tot un poble que vol votar i ens preocupa enormement que algú ho pugui impedir", diuen a la carta, ja que asseguren que "seria incomprensible" que el mateix Govern que s'ha compromès a organitzar el procés participatiu ho impedeixi. Una acció que diuen seria "fortament contestada i comabatuda".

El missatge també va dirigit al cos policial i emplacen els agents a no obeir "cap ordre que vagi en contra de la voluntat majoritària".

El multireferèndum com a precedent

Els membres de la CUP també recorden que els Mossos d'Esquadra van impedir el passat 25 de maig en el Multireferèndum —que coincidia amb les eleccions europees i que havia estat prohibit per la Junta Electoral Central— i afirmen que es neguen a veure el cos "tancar els col·legis electorals, retirar urnes" i "repetir la vergonya" que van sentir en aquella jornada.

stats