Política 23/05/2017

La CUP veu "covardia política" en l'abstenció de la Generalitat a la reunió del Consorci del Palau

CSQP assegura que no entén quina "por" fa que el PDECat "rectifiqui a mitges"

Ot Serra
2 min
Els diputats de la CUP Benet Salellas i Albert Botran, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa CUP ha acusat la Generalitat de "covardia política" després d'abstenir-se en la reunió del Consorci del Palau, que ha optat per acusar CDC en el judici del cas Millet. "No ens podem abstenir davant la corrupció", ha manifestat Salellas, que ha assegurat que "l'encobriment de la corrupció" no és la posició que esperava la formació anticapitalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, Salellas s'ha mostrat "satisfet" del canvi d'estratègia del Consorci, que ha percebut com una "victòria de molts actors" però també de la CUP, després que "triomfés" per majoria la moció que va presentar al ple del Parlament perquè el Consorci acusés CDC. "El Govern no ho ha sabut llegir del tot: no ha estat prou conscient que va perdre una votació", ha advertit Salellas.

La cambra va aprovar la setmana passada dues mocions que instaven el Govern a modificar la seva posició al Consorci a fi d'inculpar CDC. La votació va provocar divisió dins de JxSí –ERC hi va votar a favor, mentre que el PDECat es va abstenir i alguns independents van votar que no–, però el Govern es va mantenir en la seva posició de no canviar l'estratègia judicial.

"Rectifiquen a mitges"

El portaveu adjunt de CSQP, Albano Dante Fachin, ha celebrat que el PDECat hagi assumit que la seva posició era "errònia" i que hagi decidit canviar el sentit de vot en la reunió del consorci. Amb tot, Fachin ha lamentat que "per alguna raó rectifiquen a mitges", i s'ha preguntat "quina por impedeix que amb tranquil·litat el PDECat faci honor a la promesa de ser un partit compromès amb la lluita contra la corrupció". El també secretari general de Podem Catalunya ha assenyalat que la formació hereva de CDC ha vist que anaven "errats", però ha avisat que la societat catalana "no tolera mitges tintes".

stats