Política 22/09/2017

La CUP demana al Govern que es replantegi la relació amb els bancs "còmplices" amb la intervenció de la Generalitat

Recorda que Montoro necessita la col·laboració de La Caixa i BBVA per controlar els pagaments

Núria Orriols
1 min

BarcelonaDavant la intervenció econòmica de la Generalitat, la CUP ha demanat al Govern que es replantegi la seva relació amb els bancs, La Caixa i el BBVA, que són els que trameten els pagaments, perquè actuen "amb complicitat" amb l'estat espanyol. En una roda de premsa davant la seu de La Caixa a Barcelona, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha recordat a l'executiu català que el ministeri d'Hisenda de Cristóbal Montoro necessita la col·laboració d'aquests dos bancs per fer efectiu el control de pagaments del Govern de Catalunya. Així, ha demanat que es replantegi contractes amb aquestes entitats, com la T-Mobilitat o Barcelona World.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Reguant, ha titllat la decisió de Montoro d'una suspensió d'autonomia encoberta. "Si La Caixa està actuant amb complicitat amb un estat que no ens permet l'exercici de l'autodeterminació, demanem que se suspenguin contractes com BCN World. No pot ser que La Caixa serveixi per fer polítiques de control", ha denunciat Reguant. En aquest sentit ha recordat al Govern que existeix la banca ètica, amb qui podria treballar, però també ha reclamat que es comenci a treballar en la creació d'una banca pública que sigui "democràtica" i no al "servei de l''statu quo'".

Reguant també s'ha mostrat a l'expectativa de fins a quin punt el govern espanyol tindrà la voluntat de "controlar" políticament els pagaments i ha posat en dubte que pagui els treballadors. D'altra banda, ha celebrat que ahir la Generalitat fes el pagament als treballadors abans d'hora.

stats