ELECCIONS MUNICIPALS
Política 13/01/2011

La CUP rebutja Portabella

Anuncia que no negociarà una coalició amb ERC per a les eleccions municipals ja que creu que el partit "fabrica una ciutat artificial"

Natalia Araguás
1 min

BarcelonaLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Barcelona ha anunciat aquest dijous que no negociarà una coalició amb ERC de cara a les properes municipals. La formació ha mantingut una reunió amb ERC en la qual ha reiterat la seva voluntat de treballar "per canviar el model de ciutat". Precisament és aquesta qüestió la que els distancia d'ERC, de qui critiquen 'la manera de gestionar el consistori', que qualifiquen d''oposició a la carta'. Així, consideren que el partit liderat per Jordi Portabella a Barcelona no ofereix "una alternativa de govern", desestimant la proposta de coalició que havia llançat a tots els partits independentistes de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP no treballarà amb cap formació que defensi el model actual de ciutat. Així ho ha anunciat aquest dijous la formació després de reunir-se amb representants d'ERC. La CUP considera que el projecte dels republicans "fabrica una ciutat artificial, que modifica la realitat dels nostres barris per fer-la funcional a la lògica econòmica del turisme o de l'especulació davant dels drets de les persones". Així, la voluntat de la candidatura "construir una altra Barcelona, dinamitzar els barris, atendre les necessitats socials i millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen". Solidaritat no rebutja la proposta però hi posa condicions.

Solidaritat hi posa condicions

ERC no podrà veure feta realitat així la seva proposta de candidatura unitària independentista a l'Ajuntament de Barcelona. La CUP l'ha rebutjat, i Solidaritat Catalana per la Independència (SI), de la seva banda, hi ha posat condicions i ja ha dit que no acceptarà que la persona que encapçali la candidatura 's'identifiqui amb els tripartits' que hi ha hagut al consistori, de manera que demanen a Portabella que no encapçali la possible candidatura.

stats