Política 23/10/2014

La CUP vol que "totes les mans dretes dels governs de Pujol" compareguin a la comissió d'investigació pel frau fiscal

El diputat Quim Arrufat ha fet una crida a TV3 a "una revolta popular que sacsegi el sistema de governar"

Ara
2 min

Barcelona"Per la comissió d'investigació han de passar totes les mans dretes dels governs de Pujol". Ho ha assegurat el diputat de la CUP Quim Arrufat al programa .CAT de TV3. De fet, un altre representant de l'esquerra independentista al Parlament, David Fernández, serà el president de la comissió d'investigació que aprofundirà sobre el frau fiscal, l'evasió fiscal, i també sobre el cas Pujol. Tot i que encara no té data de constitució, ni s'han determinat les persones que seran cridades a comparèixer (hauran d'assistir-hi obligatòriament, però no és obligatori que responguin les preguntes dels diputats), Arrufat ja ha avançat que la CUP demanarà que compareguin "totes les persones vinculades a Pujol, totes les mans dretes dels governs de Pujol". Arrufat ha denunciat que "tota l'oligarquia catalana ha anat desfilant" davant dels jutjats per "robar" al poble.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrufat ha opinat sobre el cas Pujol, que aquest dijous ha sigut un dels principals focus d'informació arran de la detenció durant unes hores del fill petit de l'expresident, Oleguer Pujol, després que Podem, Guanyem i ICV-EUiA demanessin l'escorcoll dels domicilis i empreses del fill petit del clan Pujol. "Hi havia més contingut polític que sinceritat, no ho vam veure clar", ha argumentat Arrufat sobre el fet que finalment la CUP no s'afegís a la querella.

Sobre la politització de la justícia, Arrufat també ha criticat els "criteris polítics" que assegura hi ha hagut en l'operació judicial d'aquest dijous. "Hi ha hagut gestualitat en el sentit de com s'ha intervingut. A Rato i Acebes no els han anat a buscar, els han tractat amb una altra dignitat", ha explicat Arrufat, i ha afegit que "a tots els corruptes se'ls ha de tractar de la mateixa manera, perquè el pitjor mal que es pot fer al país és que la lluita contra la corrupció sigui partidista".

El representant de l'esquerra independentista ha destacat que "el país està enterrant de forma definitiva el pujolisme", i ha posat de relleu que "queda en entredit una cultura política construïda amb la transició". Una cultura política que, segons Arrufat, "s'ha basat en enriquir-se des de les institucions". "[El cas Pujol] és una peça més de les que han de caure per fer foc nou", ha argumentat.

Tot i que ha celebrat "cada cas de corrupció que es descobreix", Arruat ha fet una crida a fer una "revolta popular que sacsegi el sistema de governar". "La revolta popular que posi fi al sistema de fer negocis a partir de la política no ha acabat", ha sentenciat.

stats