AJUNTAMENTS
Política 04/07/2011

Els quatre alcaldes de la CUP inicien el mandat amb rebaixes substancials del sou

Els membres de l'equip de govern de Viladamat, on la CUP governa amb majoria absoluta, percebran només 160 € mensuals

Roger Tugas
1 min
La candidatura de la CUP Viladamat, amb l'alcaldessa Irene Palol en primera línia

BarcelonaUna de les primeres mesures que han pres els alcaldes dels quatre ajuntaments governats per la CUP ha estat contundent: rebaixes substancials als seus sous i als dels regidors del govern. El de Viladamat (Alt Empordà), on la formació independentista va obtenir majoria absoluta, és el cas més sever, ja que la seva alcaldessa, Irene Palol, i tot l'equip de govern passaran a percebre un sou de només 160€ mensuals. Fins ara, l'alcalde cobrava el sou íntegre per dedicació exclusiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, l'alcalde d'Arenys de Munt (Maresme), Josep Manel Ximenis, ha rebaixat el sou un 75% i passa a cobrar 1.200 € mensuals. Igualment, el nou alcalde de Navàs (Bages), Jaume Casals –professor de secundària que ha demanat una excedència–, percebrà un 51% menys que el seu predecessor al càrrec, 1760 € mensuals. Finalment en l'últim municipi liderat per la CUP, Celrà (Gironès), la rebaixa ha estat més modesta i el seu nou alcalde, Dani Cornellà, ingressarà un 17,5% menys que l'anterior i la resta de l'equip de govern veu reduït un 10% el sou.

"No som aquí per viure de la política, sinó per dur a terme un programa de transformació política; i per això no necessitem que els nostres càrrecs electes percebin les quantitats escandaloses que els membres de tots els partits -sense excepció - havien ingressat fins avui", assegura Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP. Els quatre equips de govern, de fet, també han promès austeritat en l'ús de la telefonia i de les dietes i han rebutjat ingressos d'altres institucions com els consells comarcals. La CUP espera que "la classe política prengui bona nota; que comencin a satisfer-se algunes de les peticions ciutadanes en relació als sous dels polítics"

stats