Política 29/05/2016

La CUP defensa que l'esmena a la totalitat dels pressupostos no és trencar amb J×Sí sinó negociar

La diputada Mireia Vehí ha explicat al 3/24 que els cupaires sí que volen nous pressupostos, però que prorrogar-los "no suposaria el final de la legislatura ni del procés"

Europa Press
1 min
La diputada de la CUP Mireia Vehí

BarcelonaLa diputada de la CUP al Parlament Mireia Vehí ha defensat que el seu grup presenti una esmena a la totalitat dels pressupostos 2016 que planteja el Govern, perquè això possibilitarà negociar-los a fons, i nega que això mati el pacte amb J×Sí. Aquesta esmena "no suposa ni trencar el pacte ni deixar de negociar", ha assegurat aquest diumenge en una entrevista del canal 3/24 recollida per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També assegura que la CUP no pretén impedir que s'aprovin els comptes del 2016 i obligar així a una pròrroga dels actuals, tot i que creu que prorrogar-los "no suposaria el final de la legislatura ni del procés".

Vehí ha al·legat que només una esmena a la totalitat permet obrir un debat de fons per "discutir i negociar en els temes integrals", mentre que presentar esmenes parcials només permetria discutir els comptes sectorialment en diverses comissions parlamentàries.

Ha insistit en la voluntat d'acordar uns pressupostos "justos" negociant-los íntegrament i, alhora, avançar cap a la independència de Catalunya en aquesta legislatura.

stats