Política 05/03/2016

Una diputada de la CUP, deportada de Turquia abans de participar en una marxa feminista al Kurdistan

Mireia Vehí, segons relata l'esquerra alternativa en un comunicat, va ser retinguda i amenaçada amb violència juntament amb la seva acompanyant. A les sis de la tarda han arribat a l'aeroport del Prat

Ara
1 min
L'exdiputada de la CUP, Isabel Vallet, i la número 8 per Barcelona, Mireia Vehí, participen a l'acte d'aquest 13 de setembre organitzat a Sant Boi de Llobregat / LAURA BUSQUETS (ACN)

BarcelonaMireia Vehí, diputada de la CUP, i una activista feminista que l'acompanyava han estat deportades aquest dissabte de Turquia. Vehí i la seva companya, segons ha informat l'esquerra alternativa en un comunicat, van viatjar ahir de Barcelona a Diyarbakir, capital del Kurdistan turc, per participar en les marxes del 8 de març que organitza el moviment feminista kurd. Formaven part d'una àmplia delegació internacional on participen, per exemple, l'eurodiputat i fundador de Podemos Miguel Urbán.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En arribar ahir a l'aeroport d'Istanbul, a les sis de la tarda, la diputada i la seva acompanyant van ser retingudes i amenaçades amb violència, segons explica el comunicat de la CUP. "No ha estat fins fa pocs minuts que han pogut comunicar-se per informar les seves famílies que estaven sent deportades", assenyala el text. Les diputades Eulàlia Reguant i Anna Gabriel han estat les encarregades de rebre-les quan han aterrat a les sis de la tarda.

"Des de la CUP restem a l'espera que arribin sanes i estàlvies per reclamar al govern català i a l'Estat que prenguin les corresponents mesures davant Turquia per demanar explicacions. Cap de les dues activistes havia estat mai abans al Kurdistan ni a Turquia. També estem en contacte amb l'ambaixada espanyola d'Ankara", conclou el comunicat.

stats