Política 05/12/2014

La CUP fa passos endavant per bastir una candidatura independentista i anticapitalista

El 20 de desembre participarà en la presentació de la proposta en un acte amb totes les organitzacions compromeses en la Crida Constituent

Ara
1 min

BarcelonaConegut el seu desacord amb la "llista de país" formulada per Artur Mas i mentre analitza amb bons ulls la proposta de llistes autònomes amb un paraigua comú d'Oriol Junqueras -en el debat entorn les plebiscitàries-, la CUP continua fent passos endavant per bastir una candidatura de ruptura anticapitalista i independentista. L'espai de la Crida Constituent continua prenent forma i, de fet, aquest dissabte es presentarà públicament. A banda, el 20 de desembre es presentarà la proposta en un acte amb totes les organitzacions i col·lectius que s'hi han compromès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, formacions com la CUP, Els Verds-Alternativa Verda, Endavant, MDT, Arran, En Lluita, Lluita Internacionalista, L’Aurora, Comunistes de Catalunya, Corrent Roig, Col·lectiu Drassanes i Procés Constituent (en qualitat d'observador) estan explorant si conflueixen en una sola candidatura. També participen en aquest debat formacions municipals com UM9, Compromís per Cerdanyola, Alternativa d'Esquerres per Badia, Entesa per Sabadell, COP de Ripollet, Esquerra Alternativa per Barberà, Crida per Mollet, Construïm Alternatives L'Hospitalet i Alternativa d'Esquerres de Cornellà.

Responent a l’emplaçament fet per la Crida Constituent el mes passat, diferents organitzacions han avançat converses per estudiar les possibilitats d’articular una proposta política de ruptura que desemboqui en una candidatura per a les eleccions catalanes. Abans de la presentació del 20 de desembre, s'ha programat una altra trobada per dijous de la setmana que ve dels partits i col·lectius d'òptica rupturista.

stats