Política 27/07/2017

La CUP engega l'escola d'estiu entorn del concepte de revolució

Els cupaires organitzen conferències al voltant del feminisme, l'ecologisme, la república i l'anticapitalisme aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú

Núria Orriols
1 min
Membres del secretariat i diputats de la CUP, dimarts passat, abans de refermar l’esmena als pressupostos.

BarcelonaLa CUP engega aquest divendres la segona edició de l'escola d'estiu de la formació per abordar el concepte 'revolució' al segle XXI. Els encarregats de presentar aquesta edició han sigut els portaveus del secretariat nacional, Quim Arrufat i Núria Gibert, en roda de premsa a la seu dels cupaires de Barcelona. La formació impulsa tres dies de jornades de conferències i debat polític al Molí del Mar, de Vilanova i la Geltrú, per tal de poder aprofundir en la reflexió sobre l'actualitat. Començaran aquest divendres a la tarda i acabaran diumenge al migdia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hi ha diversos ponents que abordaran la qüestió de la desobediència, el conflicte urbà, la perspectiva de gènere, la identitat o la sobirania en tots els aspectes. Gibert ha destacat la conferència de David White, dissabte a les 18.00 h, sobre la lluita contra el poder corporatiu, o la de Nira Yuval-Davis sobre la interseccionalitat de gènere i nació.

El concepte de revolució es tractarà a partir de quatre eixos: l'ecologisme, la república, el feminisme i l'anticapitalisme.

L'objectiu, ha explicat Arrufat, és oferir formació tècnica als militants al voltant de mecanismes de l'acció política i enfilar debats més teòrics que també afecten la resta dels països europeus. L'any passat hi va haver una afluència de 600 persones els tres dies, i enguany aspiren a convertir-se en un punt de trobada de reflexió de les esquerres.

stats