Parlament
Política 09/12/2014

La CUP exigeix a Mas que no “segresti" el procés i que convoqui eleccions "immediatament"

El diputat Quim Arrufat demana al president de la Generalitat que iniciï converses amb els partits i que plantegi alternatives per "convèncer a qui hagi de convèncer" per avançar eleccions 

L. Vicens / N. Orriols
1 min

BarcelonaEl diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha exigit al president de la Generalitat, Artur Mas, que no “segresti” el procés sobiranista i convoqui eleccions anticipades. Pel de la CUP la legislatura "està esgotada" i cal deixar pas a unes eleccions on s'expressi un nou mandat democràtic, que ha de ser "en clau plebiscitària i constituent". Ho ha dit aquest dimarts en la roda de premsa habitual del grup polític al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrufat ha avisat que la CUP no acceptarà que el Govern "patrimonialitzi" el procés "perquè la proposta única del president no sigui acatada i aplaudida". Així ha afegit que "no hi ha cap explicació raonable" per "congelar" el camí cap a la independència i "quedar-se'l en propietat". En aquest sentit, ha demanat que es convoquin eleccions "immediatament".

En referència a les paraules del portaveu del Govern, Francesc Homs, que aquest dimarts ha refredat la possibilitat d'eleccions anticipades, el diputat de la CUP ha instat Mas a iniciar converses amb els partits —ja que ha assegurat que encara no els ha convocat, almenys al seu grup polític— i que plantegi les alternatives "per convèncer a qui hagi de convèncer" per avançar els comicis.

Pel que fa als pressupostos, que el Govern va presentar la setmana passada, Arrufat ha assegurat que la CUP presentaria la seva esmena a la totalitat en els propers dies, abans de dilluns quan s'acaba el termini.

stats