Política 26/01/2015

La CUP felicita el poble grec per clavar la "primera estocada" a la 'troica'

La formació emplaça el poble català a seguir l'exemple de Grècia i recuperar les sobiranies "nacional, política i econòmica"

Acn
1 min
David Fernàndez, de la CUP, en un moment del ple celebrat ahir al Parlament.

BarcelonaLa CUP ha enviat aquest dilluns un missatge de felicitació al poble grec per haver clavat la "primera estocada" a la 'troica' després "d'anys de treball, de lluita i d'organització", i ha expressat el seu desig que "altres pobles del sud d'Europa es posin a la cua". "El català, el primer", ha manifestat la formació en un comunicat. "Com Grècia, hem de fer un pas de gegant en la recuperació de les sobiranies: la nacional, la política i l'econòmica", expressa la nota.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP ha recordat que la victòria de Syriza aquest diumenge ha estat un "dia històric" per a Grècia i per a Europa, tot i que també ha advertit del perill que suposa la consolidació d'Alba Daurada com a tercera força. Per això, ha fet una crida a "redoblar els esforços de combat social i polític contra el nazisme i l'extrema dreta en general".

La formació de l'esquerra independentista ha manifestat que la seva tasca principal ara és "construir i consolidar una alternativa catalana real al projecte neoliberal europeu" que passa per "construir la nostra independència com a eina per a una veritable igualtat i justícia socials", conclou el comunicat.

stats