Política 10/05/2015

La CUP assenyala l'eix independentista i el pacte amb ICV com les principals discrepàncies amb Ada Colau

Lecha lamenta l'agressió a un candidat de CiU, però admet que hi ha zones "amb molt patiment i nerviosisme"

Acn
2 min
La candidata de la CUP a Barcelona, María José Lecha, en un acte a l'esquerra de l'Eixample / ACN

BarcelonaLa candidata de la CUP a Barcelona, María José Lecha, ha afirmat aquest diumenge que hi ha dues diferències molt marcades respecte a Barcelona en Comú, la candidatura que lidera Ada Colau. "La primera és que la coalició que era Guanyem Barcelona volia continuar amb ICV, que és un partit que ha fet una acció de govern durant aquests anys i no ha fet cap reflexió que pugui semblar una autocrítica", ha indicat. En aquest sentit, ha assegurat que no poden "anar amb gent que va tenir responsabilitats de govern a Barcelona perquè el programa de la CUP és absolutament rupturista i [va] en contra de polítiques continuistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La segona diferència, ha descrit, amb la candidatura d'Ada Colau és l'eix independentista. "Estem perquè les municipals siguin en clau de procés constituent i començar a treballar sobre un model de país perquè quan arribin les autonòmiques estiguem enfortits". Lecha ha apuntat que la "indefinició" de Guanyem era un eix important en les seves diferències amb el partit.

Preguntada per si faria Colau alcaldessa si depengués d'ells, Lecha ha dit que entraran a l'Ajuntament amb el seu programa municipal i els acords que hi puguin haver hi poden ser com hi van ser amb l'acord puntual del 9-N "sense renunciar a res".

Lecha ha manifestat que el seu programa és "absolutament rupturista". "Fa molts anys des de la Transició que Barcelona ha estat governada per les elits econòmiques començant primer per una especulació immobiliària i seguint amb el turisme". Ha apostat per una "política rupturista en contra de les polítiques continuistes que s'han fet al llarg de 30 anys".

La candidata de la CUP ha recalcat que aposten per "capgirar-ho tot perquè les classes populars tinguin aquest poder de decidir com volen viure i com volen que sigui la seva ciutat". Per això, ha assegurat que no volen ser "una ciutat aparador i despersonalitzada sinó recuperar la personalitat històrica de Barcelona". Lecha ha remarcat, per exemple, que falta habitatge social a Barcelona.

Lamenta l'agressió a un candidat de CiU, però admet que hi ha zones "amb molt patiment i nerviosisme"

Lecha també ha dit que "sentia molt" l'agressió que va patir un candidat de la llista de Trias perquè "no és una forma de fer política". Així mateix, ha reconegut que "hi ha zones de Barcelona que tenen un patiment molt fort i continu", fet que genera "nerviosisme" entre la població. De fet, ha recordat que aquest mateix dilluns hi ha "tres desnonaments a Trinitat i això genera molt nerviosisme, i potser hi té molta relació".

stats