Política 24/05/2015

La CUP avisa que farà "notar la força" i ja avança que "no serà crossa per fer alcaldessa ningú" a Barcelona

La formació de l'esquerra independentista ha aconseguit tres regidors a Barcelona

Laia Vicens
2 min

BarcelonaLa candidata de la CUP a Barcelona, María José Lecha, ha qualificat l'entrada de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona com una “oportunitat històrica per la unitat popular”. “Hem entrat amb força, i aquesta força es notarà”, ha afirmat després d'assolir tres regidors, tot i les “barreres mediàtiques”. L'acompanyaran Maria Rovira i Josep Garganté.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a la seu nacional de la CUP, des d'on la formació ha seguit els resultats electorals, Lecha ha afirmat que des de l'Ajuntament treballaran per “recuperar” la sobirania “com a poble, com a classe i com a dones”. "Nosaltres hem vingut per capgirar la ciutat, no per gestionar la misèria".

Sobre la victòria d'Ada Colau, Lecha ha afirmat que “tot el que sigui deixar enrere la dreta és positiu”, però ha avisat que la CUP no vol ser “la crossa per fer alcadessa ningú” i que, en qualsevol decisió sobre pactes i acords es decidirà en assemblees.

El cap de llista per Barcelona fa quatre anys, Xavier Monge, ha comparegut a mitja tarda per indicar que "trenquem la prudència i comencem a somriure", a mesura que es van confirmant resultats en alguns municipis, com Berga, Celrà o Capellades, on han guanyat, i el gran impuls a ciutats com Reus (han passat d'un a sis regidors) o Ripollet. "De moment ja podem dir que hem triplicat els regidors", ha afirmat Monge, que ha atribuït els bons resultats de la formació a una recompensa a haver "picat molta pedra".

Monge ja havia sortit per valorar "positivament" l'augment de participació a Barcelona, perquè significa que "hi ha xup xup de voluntat de canvi". Monge ha afirmat que malgrat l'augment de participació (a les 18h havia votat el 43,9% del cens, vuit punts mes que fa quatre anys), per a la CUP és "insuficient" perquè la participació que compta realment "és la que hi ha cada dia al carrer".

La seu nacional de la CUP no hi ha militants, només membres del secretariat, entre ells els diputats David Fernàndez i Isabel Vallet. Els simpatitzants i militants de la CUP segueixen els resultats electorals a l'Ateneu Independentista La Cruïlla.

stats