Política 03/12/2014

La CUP aplaudeix la proposta de llistes separades que planteja Junqueras

El diputat Quim Arrufat subratlla, però, que ERC no va especificar el contingut del govern d'unitat ni com es traslladaria un missatge nítid internacional

Sara González
1 min

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha deixat clar que la seva formació veu amb bons ulls les llistes separades però sota un mateix paraigua a favor de la independència que dimarts va posar sobre la taula el líder d'ERC, Oriol Junqueras. "L'aposta per la pluralitat de llistes és la millor manera d'acollir i recollir la pluralitat política i social", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És comprensible que hi hagi gent que vulgui avançar cap a la independència i que no vulgui votar partits responsables de les polítiques neoliberals", ha sentenciat Arrufat, una declaració que suposa tot un cop de porta a una llista unitària amb formacions com CiU. La CUP, però, troba a faltar alguns aspectes importants en la proposta del líder dels republicans. Assegura, per exemple, que no s'ha especificat quin seria el contingut del govern d'unitat nacional que Junqueras defensa després dels comicis, com es traslladaria un missatge internacional nítid amb la llista paraigua ni com seria la gestió diària de la Generalitat, entre altres aspectes.

En tot cas, de les tres visions sobre els passos a seguir en el procés sobiranista que exposen CiU, ERC i la CUP, Arrufat ha destacat que els punts d'acord passen per "maximitzar" els vots independentistes i fixar una estratègia compartida de gestió, i ha subratllat la importància d'emetre un "missatge únic i entenedor" de cara a la comunitat internacional. La CUP, però, defugirà d'exposar el seu full de ruta "amb anuncis públics" de cara als focus mediàtics com han fet Mas i Junqueras perquè consideren que "no és la millor manera de generar confiança i espais de reflexió".

stats