Política 06/03/2015

La CUP aposta per "ratificar per referèndum" una hipotètica declaració unilateral d'independència

El diputat de la CUP David Fernàndez matisa que la formació de l'esquerra independentista "no està per una DUI", sinó que és "l'últim recurs" si la "demofòbia" de l'Estat no permet cap altra alternativa

Ara
1 min

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez ha explicat que la CUP no ha participat a la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir d'aquest divendres perquè "no s'ha definit el caràcter plebiscitari i constituent". En una entrevista a la Cadena Ser, Fernàndez ha explicat que, a més, la formació de l'esquerra independentista està immersa en un procés "de debat intern" que s'allargarà fins el 21 de març, de manera que abans de posicionar-se les bases del partit han de consensuar el seu propi full de ruta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez ha afirmat que la CUP "no està per fer una declaració unilateral d'independència". Aquest, ha dit, és "l'últim recurs". Però en cas que "la demofòbia" de l'Estat obligués a tirar pel dret, Fernàndez ha assegurat que aquesta DUI "ha de ser ratificada per referèndum" que es faria si el 27-S guanyen les formacions sobiranistes. "El procés d'independència ha d'estar validat per un referèndum, ens agradaria que fos abans, però si ha de ser després, ha de ser immediatament després", ha opinat.

stats