Política 25/04/2016

La CUP recomana a Junqueras plantar Sáenz de Santamaría dijous

Mireia Boya proposa al vicepresident que "aprofiti les hores per crear les estructures econòmiques d'estat"

Agències / Ara
2 min
La CUP prepara el terreny per desmarcar-se dels pressupostos

BarcelonaLa presidenta de la CUP al Parlament, Mireia Boya, ha suggerit avui que el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, no assisteixi a la reunió d'aquest dijous amb la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una intervenció a una tertúlia a Catalunya Ràdio, la diputada de la CUP ha recomanat a Junqueras que "aprofiti les hores per crear les estructures econòmiques d'estat que es necessiten per a la República, en comptes de fer viatges a Madrid".

Boya ha opinat que "no en traurà gran cosa, igual que altres polítics catalans que han anat a reunions amb el govern espanyol, les negociacions dels quals han acabat com si es parlés amb una paret". Aquest dijous, els dos vicepresidents es reuniran per concretar els acords de la cimera entre Rajoy i Puigdemont. En aquesta trobada, Junqueras i Sáenz de Santamaría abordaran part de les 46 mesures que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va plantejar a Rajoy per solucionar plets pendents.

La diputada de la CUP també ha avisat que el suport del seu grup a l'aprovació dels pressupostos del Govern no està garantida, i ha subratllat que el projecte de Barcelona World és una línia vermella per fer-ho. Boya ha mantingut que el projecte turístic, d'oci i joc de BCN World "tal com està" podria ser el causant del vot en contra dels pressupostos. La diputada ha matisat que encara no han vist la resta dels números dels pressupostos, però "suposarà un element important per plantejar-se si aquest govern va seriosament o no en la voluntat de canviar el país que tenim".

La representant de la CUP també ha esmentat que les relacions del partit amb Catalunya Sí que es Pot són "normals", però ha afegit: "Acabaran sumant-se al nostre projecte perquè afecta qüestions socials, per a les quals han mostrat que són sensibles".

stats