Política 22/08/2017

La CUP participarà en la manifestació de dissabte però decidirà en quin format quan se'n coneguin els detalls

Els cupaires estan pendents del dibuix final de la mobilització fruit del diàleg amb les entitats de la societat civil. Descarten compartir capçalera amb la monarquia i Rajoy

Núria Orriols
2 min
Mireia Boya, a la sala de premsa del Parlament

BarcelonaLa CUP decidirà en quin format participa a la manifestació de dissabte quan se'n coneguin els detalls. Així ho ha anunciat la diputada de la CUP Mireia Boya en una roda de premsa al Parlament després que la formació obrís un debat sobre si assistir o no a la mobilització en contra del terrorisme si l'encapçalava el rei Felip VI. Boya ha dit que la CUP participarà en la manifestació i que serà "al costat" de la gent, tot i que encara han de decidir de quina manera hi assistiran. "Sense cap mena de dubte la CUP serà dissabte al costat de la gent. Serem un més", ha dit la cupaire, també en el cas de la manifestació convocada a Ripoll, també per a dissabte. "Quan sapiguem els detalls explicarem en quin format hi participarem", ha dit. Boya ha defensat donar protagonisme a les entitats i ha descartat compartir capçalera amb institucions com la monarquia o la Moncloa, que es podrien situar en una segona capçalera de la manifestació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar que la marxa estaria encapçalada pels col·lectius que van participar en el rescat en el marc dels atemptats de Barcelona i de Cambrils i que demà dimecres n'anunciaria els detalls. Segons fonts consultades, aquest dimarts està prevista una reunió entre entitats i institucions convocants per acabar de concretar el format de la manifestació.

En roda de premsa, Boya ha expressat "satisfacció" pel debat entorn de la manifestació i la monarquia que s'ha creat. "Estem molt contents que temes de debat complexos es facin públics i que la gent opini", ha dit Boya. La cupaire ha assegurat que des de la CUP no poden avalar una capçalera institucional amb el rei Felip VI i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. "Són indirectament responsables en els atacs [...] Trobem d'un cinisme extrem que vinguin a manifestar-se", ha dit Boya fent referència a les relacions de la monarquia i de l'Estat amb les monarquies pèrsiques. Tanmateix, ha deixat la porta oberta a assistir a la marxa d'alguna manera.

La diputada ha donat l'escalf als familiars de les víctimes dels atemptats i també ha cridat a lluitar contra la xenofòbia.

stats