Política
Política 07/03/2012

La CUP fixarà diumenge els mecanismes per decidir si es presenta a les eleccions nacionals

El partit celebra l'assemblea nacional aquest diumenge

Ara
2 min

Reus p { margin-bottom: 0.21cm; } L'assemblea nacional de la CUP, que se celebrarà el pròxim diumenge 11 de març al teatre Bartrina de Reus, debatrà sobre els mecanismes per decidir si es presenta a les eleccions nacionals, a més de les condicions “objectives i subjectives” que s'haurien de donar per fer aquest pas. El partit independentista celebra diumenge a Reus la seva Assemblea Nacional, on debatrà per aprovar la ponència titulada 'Un pas endavant', que aborda el reforçament de les estructures organitzatives de la CUP, com és el cas del Secretariat Nacional, el Consell Polític i les Assemblees Territorials amb l'objectiu de dotar les assemblees del partit de les eines per desenvolupar la seva tasca amb eficiència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si bé la CUP diu en un comunicat que aquest diumenge debatrà “sobre la participació en eleccions supramunicipals”, també deixa clar que "no decidirà a quins comicis" es presentaran o no, sinó que es limitarà als mecanismes per prendre la decisió. Segons la CUP, l'assEmblea té el repte d'adaptar l'organització a la nova realitat sorgida de les últimes eleccions municipals, en què va obtenir més d'un centenar de regidors -abans en tenia 22-, va entrar en diversos consells comarcals i en la gestió de quatre consistoris.

També s'intentarà dotar de mecanismes per perfilar "un discurs nacional en pro de la unitat popular", per a la qual cosa s'articularan comissions de treball que elaboraran un programa polític útil per a aquest fi.
En aquest sentit, la ponència emfatitza la coordinació amb aquelles forces polítiques amb les quals comparteix objectius, i per això treballarà en els pròxims mesos a crear "una taula de coordinació" de les diferents organitzacions i sectorials de l'esquerra independentista, a definir la seva participació en els moviments populars per l'autodeterminació, a dibuixar un projecte d'assemblea de regidors dels Països Catalans i a lluitar contra les retallades de serveis públics i drets.

La CUP se centrarà en els pròxims dos anys a prioritzar la seva expansió a tots els territoris de parla catalana, conscient que el seu creixement "no és homogeni" i que necessita canviar aquesta tendència i implantar-se a les Illes Balears, Terres de l'Ebre, Pirineus, País Valencià, Andorra i la Catalunya nord.

stats