Política 19/01/2013

La CUP veu ara "lluny" adherir-se a la declaració de sobirania

El portaveu de la formació Lluís Sales avança que mantindran la seva proposta de resolució i critica la referència que fan CiU i ERC a la Unió Europea i l'omissió dels Països Catalans

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa CUP refreda les expectatives que la declaració de sobirania pugui rebre el suport fins i tot de quatre partits, ara que el PSC se situa tan allunyat dels altres. "Ens veiem molt lluny d'adherir-nos plenament a l'articulat actual", ha afirmat el portaveu de la candidatura de l'esquerra independentista, Lluís Sales, que ha criticat que "CiU i ERC segueixen vetant la inclusió del terme Països Catalans" fins i tot en el preàmbul i, en canvi, es neguen a treure la menció a la Unió Europea, una institució que la CUP considera "sotmesa als dictats del mercat financer". La decisió final sobre el sentit de vot, però, no s'anunciarà probablement fins hores abans del ple i fins llavors se seguirà negociant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sales ha explicat igualment que la CUP mantindrà la seva proposta de resolució per mostrar la seva alternativa, i s'ha expressat "francament crític per l'estratègia de CiU i ERC que ens hauria de dur a la consulta", precisament per la manca de qüestionament del sistema econòmic vigent, la intenció de mantenir-se a la Unió Europea o l'oblit de la resta dels Països Catalans. La formació ha fet aquestes reflexions durant el seu consell polític, que ha reunit representants territorials de la CUP i de les organitzacions de l'esquerra revolucionària i l'esquerra independentista que van fer campanya per la formació.

stats