Política
Política 03/02/2011

Caamaño diu que elevar l'edat mínima del matrimoni "no forma part de cap projecte legislatiu"

El ministre de Justícia ha passat pels estudis de TV3, on ha parlat de la possibilitat d'elevar de 14 a 16 anys l'edat mínima per casar-se, dels greuges catalans davant l'Estat, dels nens robats del franquisme i de l'esquerra abertzale, entre d'altres temes

Redacció
2 min
Francisco Caamaño, ministre de Justícia.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern espanyol no té intenció de fer canvis legislatius per elevar l'edat mínima legal per casar-se dels 14 als 16 anys. Ho ha explicat el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, en una entrevista a Els matins de TV3: “Hi ha obert un període de reflexió, però aquest assumpte no forma part de cap projecte legislatiu ni tenim previst modificar el Codi Civil”. Caamaño intentava tancar així la polèmica iniciada a principis de setmana, quan va sortir a la llum la notícia que el govern espanyol podria impulsar la mesura. De totes maneres, el ministre ha insinuat que està a favor d'aquest canvi, ja que adequa “el dret a la realitat”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Caamaño també ha parlat de les darreres revelacions sobre els nens robats al franquisme i primers anys de la democràcia. “Són fets gravíssims que han de ser aclarits. Si no han prescrit, cal perseguir-los. La Fiscalia General de l'Estat està analitzant les denúncies”.

El ministre ha valorat la visita de Mas a Zapatero, amb la llista de greuges que l'Estat comet amb Catalunya. “La trobada serà molt important i la nostra voluntat és executar en tots els seus termes l'Estatut i, per tant, portar a terme totes les transferències que allà s'indiquen” i que, pel que fa a justícia, correspon al traspàs de mitjans personals. També ha revelat que el ministeri vol impulsar la creació de consells autonòmics de justícia. Tot i que les pretensions catalanes de tenir un sistema judicial propi es van veure frustrades per la sentència de l'estatut, Caamaño ha recordat “que el mateix TC reconeix que poden existir consells judicials autonòmics, però no propis de les comunitats, sinó de l'Estat en territori de les comunitats.

Pel que fa al cafè per a tots i la possible rebaixa del sostre autonòmic general, el ministre ha explicat: “Sóc un convençut que la diversitat és un valor fonamental de la Constitució. I que ha d'acomodar les nacionalitats en un projecte de convivència comú. No crec en les lectures harmonitzadores de les autonomies”.

Finalment, sobre la possibilitat que l'esquerra abertzale pugui concórrer a les eleccions municipals, Caamaño s'ha mostrat escèptic. “ L'entorn que ha donat suport històricament a Eta des del vessant dit polític ha de trencar de manera clara i definitiva amb el terrorisme. Han iniciat un bon camí en aquesta decisió, però s'han de moure més. Ja no és qüestió de mediadors o avaluacions. Sí que és de voluntat de fer bé les coses”.

stats