Política 30/12/2014

El veí de Cabrils anti 9-N porta la Generalitat als tribunals per l'ús de les dades de l'Idescat

Alejandro Rusiñol, que ja es va enfrontar judicialment a l'Ajuntament de la població on viu perquè va acordar cedir les dades del padró per a la consulta si el Govern les demanava, ha presentat ara aquest altre recurs

Acn
1 min

BarcelonaEl veí de Cabrils (Maresme) anti 9-N torna a actuar. Alejandro Rusiñol ha presentat avui al migdia una demanda contra la Generalitat, a la qual acusa d'haver utilitzat el cens de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) per enviar publicitat del procés participatiu que es va fer al novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rusiñol ja va guanyar un judici contra l'Ajuntament del seu poble per haver acordat que cediria les dades del padró per al 9-N si la Generalitat ho demanava. I ara ha formalitzat un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el Govern. La Generalitat es va oposar a la interposició del recurs, però el TSJC va considerar que es podia presentar.

Segons l'escrit presentat per Rusiñol, les dades de l'Idescat es van utilitzar per a una finalitat no prevista i il·legal, ja que els ciutadans no van donar permís a la Generalitat per usar-les per al 9-N. A més, segons els seus arguments, tampoc s'ha aprovat una llei específica que ho permetés, sinó una simple ordre administrativa perquè la Generalitat pogués accedir al cens per tal d'elaborar un registre de ciutadans per a consultes no referendàries.

stats