Política 24/12/2011

Camacho ofereix a Artur Mas un "pacte d'estabilitat" per pal·liar la "debilitat" del Govern

La presidenta del PP a Catalunya creu que els populars haurien de ser els socis preferents de l'executiu

Efe
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha ofert aquest dissabte al president de la Generalitat, Artur Mas, un "pacte d'estabilitat" que converteixi els populars en els "socis preferents" d'un Govern que s'està trobant amb moltes dificultats per aplicar les seves polítiques a causa de la seva "debilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb l'agència Efe publicada avui, Sánchez-Camacho ha dit que l'estratègia de la geometria variable que ha intentat aplicar l'executiu de CiU al llarg de l'any, buscant suports puntuals en PSC, PPC i ERC, "no ha funcionat" perquè, a l'hora de la veritat, socialistes i republicans no han volgut donar-li un cop de mà.

Segons el PP, els 62 escons de CiU al Parlament, a sis de la majoria absoluta, converteixen Mas en president d'un govern "feble i inestable", i això minva la "confiança" de la gent en el Govern, en paraules de Camacho. "Per al govern de CiU seria molt beneficiós tenir un soci preferent que garantís la seva estabilitat", ha etzibat la líder del PP.

Per a aquest "acord d'estabilitat", Sánchez-Camacho posa dues condicions: que la prioritat del Govern sigui sortir de la crisi, impulsant l'activitat productiva i la creació de llocs de treball, i que les seves polítiques no siguin només d'ajust, sinó també d'inversió i d'estímul. En canvi, considera impossible signar ara un "pacte de legislatura".

"En aquesta legislatura és més important valorar les coses que ens uneixen amb el govern de CiU que les que ens separen, però les que ens separen són molt importants i impedeixen un pacte de legislatura. No estic disposada a arribar més enllà d'un pacte d'estabilitat amb un Govern que vol portar Catalunya a la independència", ha advertit.

Pel que fa a la negociació dels pressupostos de 2012, avança dues de les seves "línies vermelles" per a un acord: que es compleixi el pacte aquest any sobre supressió d'ambaixades i reducció del sector públic empresarial català, i que es corregeixin aspectes del projecte pressupostari per a 2012, com ara la taxa turística o el cobrament d'un euro per recepta mèdica sense cap tipus de progressivitat.

El PPC, ha assenyalat Sánchez-Camacho, està disposat a arribar a un acord pressupostari, però no descarta presentar una esmena a la totalitat si el Govern es nega a atendre les seves propostes.

Malgrat el malestar a les files populars pel no de CiU a la investidura de Mariano Rajoy, Sánchez-Camacho no és partidària de barrejar els escenaris polítics català i espanyol, per la qual cosa diu que no condicionarà la seva relació amb el Govern de Mas al suport de CiU al nou executiu espanyol.

Tanmateix, ha insistit que no entén com és que CiU ha pogut donar suport al govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que "ha enfonsat més Catalunya", i en canvi no ha actuat amb "responsabilitat i col·laboració" en la investidura de Rajoy.

stats