Política 23/03/2016

Camacho diu que Rajoy està disposat a reunir-se amb Puigdemont però admet que no hi ha cap trobada prevista

La líder del PP a Catalunya titlla Ciutadans de "marca blanca del PSOE" i els acusa de "trair" els seus votants: "Van dir que no farien un pacte de perdedors"

L.v.
3 min
El govern espanyol va delegar en Alícia Sánchez-Camacho el balanç de la reunió.

BarcelonaLa dificultat de tancar un acord d'investidura per escollir un president a l'estat espanyol, que necessàriament ha de passar per almenys tres partits, ha convertit el compte enrere per evitar noves eleccions (es convocarien automàticament si el 2 de maig no hi ha president) en una batalla per dominar el relat. Ho ha demostrat aquest dimecres la presidenta del PP a Catalunya i diputada al Congrés, Alícia Sánchez-Camacho, que en una entrevista a TV3 ha aprofitat per titllar Ciutadans de ser "la marca blanca del PSOE" per haver tancat un pacte amb els socialistes i així donar suport 'de facto' a "les mesures impulsades per Zapatero que van enfonsar el país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha acusat el partit d'Albert Rivera de fer un "cordó sanitari" al voltant del PP amb l'objectiu d'impedir que Mariano Rajoy torni a ser president de l'Estat. "Han traït els seus votants perquè van dir que no farien un pacte de perdedors", ha sentenciat la líder dels populars catalans. En aquest punt, també ha disparat contra el PSOE per "no voler ni seure a parlar" amb Rajoy sobre la gran coalició. "Hem fet el que hem pogut", ha dit, entreveient unes noves eleccions que evidenciarien un "fracàs" de la política espanyola. "Crec que no hi ha la voluntat d'arribar a cap acord", ha resumit.

Tot i això, Rivera ha pressionat per "consensuar un govern reformista" per regenerar la democràcia i l'economia però també per aturar el "desafiament terrorista".

En clau interna, Camacho ha reivindicat la figura de Rajoy -"ha actuat responsablement", ha dit- i ha assegurat que "en absolut està qüestionat" pels membres del seu partit. Ara bé, sí que ha admès que la corrupció que afecta alguns dirigents del PP ha provocat un "gran desencant" entre els votants conservadors i ha fet alçar, ha reconegut tal com explicava l'ARA, que hi ha veus joves del partit que han demanat més contundència de la direcció a l'hora de condemnar els casos de corrupció que esquitxen la formació.

Rajoy, diàleg "lleial i en el marc constitucional"

Encara sobre Mariano Rajoy, Camacho ha dit que està disposat a reunir-se amb el president català, Carles Puigdemont després de l'homenatge a les víctimes de l'accident de Germanwings, on Rajoy i Puigdemont coincidiran per primera vegada des de la investidura del president català, si es donés "en el marc d'un diàleg lleial i de la Constitució". Tot i això, no li consta que s'hagi demanat expressament aquesta reunió. La líder popular ha avisat que Rajoy "no permetrà que ningú trenqui les regles del joc democràtic".

De fet, ha dit que "una cosa és parlar i l'altra cedir". "Parlar no és donar la raó; Rajoy està disposat a parlar en el marc d'un diàleg lleial i recíproc", ha repetit diverses vegades.

Segons Camacho, entre Rajoy i Puigdemont no hi ha mal ambient i ha volgut treure ferro al fet que el president del govern espanyol en funcions no truqués Puigdemont per felicitar-lo per la seva investidura. "També hagués pogut trucar Puigdemont", ha etzibat. A més, també ha dit que Rajoy "ha estat a l'alçada" en la gestió de l'accident de Freginals.

On sí que s'ha mostrat molt crítica és en els plans independentistes de Puigdemont i el seu Govern. Al seu parer, els resultats electorals del 27-S van evidenciar que la majoria de catalans no estan a favor de la independència i ha recordat que fins i tot qui va ser cap de llista de la CUP, Antonio Baños, va reconèixer que s'havia perdut el plebiscit. "No es pot buscar una solució fora de les regles del joc democràtic", ha insistit. I si la solució és el referèndum? Per a Camacho, no és una mesura "legal" i, a més, no té les majories parlamentàries per aprovar-se.

stats