Política 22/09/2014

Camacho acusa Mas de "perjudicar de manera ridícula" Rajoy per "dilatar" la convocatòria del 9-N

La líder del PPC ha assegurat que l'executiu català vol fer "campanya electoral" jugant amb el calendari

Laia Vicens
2 min
Alicia Sánchez-Camacho / PERE VIRGILI

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, de "perjudicar de manera ridícula" el calendari de l'executiu de Mariano Rajoy, "dilatant" uns dies per firmar el decret de convocatòria i guanyar temps per fer "campanya electoral". D'aquesta manera, Camacho ha obert la porta a que l'Estat tardi uns dies d'entre que es firma el decret a la suspensió del TC. De tota manera, ha dit que "tots els mecanismes de l'Estat estan preparats" per suspendre la votació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una perfecta cortina de fum per tenir distrets als catalans tot aquest temps", ha dit Camacho, que ha assegurat que "convoqui quan es convoqui" la consulta, el govern espanyol reaccionarà de manera "immediata". La líder del PPC ha reblat que encara que Mas "estiri el culebró independentista", "el final serà el mateix" i que "no el portarà en lloc". "Mas s'equivoca si creu que per uns dies tothom estarà pendent d'ell. La llei i la justícia són la resposta democràtica", ha sentenciat.

Quan el Tribunal Constitucional suspengui el decret de convocatòria, "l'únic camí democràtic serà acatar la resolució", ha dit Camacho, i "aprofitar l'oferta de diàleg en el marc de la llei que li dóna el govern d'Espanya". "Una vegada més, Mas demostra que ja no té sentit de la responsabilitat ni d'estat", ha dit.

Camacho ha qualificat el govern de Mas com “el més fluix, més dèbil i més inestable de la història de Catalunya”. “Ja fa temps que no tenim govern”, ha asseverat Camacho, que ha reiterat que el procés independentista sigui “un monotema” pel Govern.

La líder del PPC ha dit la comunitat internacional “veu irresponsable” l'actuació de Mas. “Mas viu fora de la realitat”, ha assegurat, i li ha demanat “resposabilitat i tocar de peus a terra”. “Tenir els catalans en tensió permanent no evitarà que li passem factura quan es vegi el temps perdut”, ha subratllat.

Camacho, que ha assegurat que “el procés independentista no té el suport de la majoria de catalans i té els dies comptats”, ha acusat Mas d'”utilitzar els municipis catalans”, davant els plens extraordinaris que se celebren aquesta setmana en favor de la consulta. “Els habitants no es mereixen que els ajuntaments donin suport a un referèndum il·legal i deixin d'estar al servei de resoldre els problemes”, ha posat de manifest Camacho.

Se suma a les declaracions creuades entre Santamaría i Mas

La dirigent popular s'ha afegit al creuament de paraules entre la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el propi Artur Mas, en relació al paper de la Constitució. “No només és president per la Constitució, sinó que és el primer que el que ha de fer és complir-la”, ha reflexionat Camacho, que ha afegit que “els presidents d'abans no havien de fer complir la Constitució perquè no n'hi havia”. “És tenir una memòria molt fràgil i efímera dir que la Constitució silencia els catalans. El que se silenciaven eren els drets de milions d'espanyols abans de la Constitució”, ha expressat.

Davant el possible escenari d'eleccions plebiscitàries, Camacho ha dit que “fa molt temps que estem preparant la maquinària electoral” perquè preveuen “qualsevol dels escenaris”. “Aquí tenim les legislatures més inestables, les pitjors”, ha dit.

stats