Política 30/07/2014

Camacho: "No es pot negociar sobre el que és il·legal"

La líder del PP a Catalunya apunta a la necessitat d'una "revisió profunda" del model de finançament autonòmic en una entrevista a TV3

Efe
2 min
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va qualificar el cas Pujol com una “gran mentida” i un “engany històric”.

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat sobre la reunió d'avui entre Artur Mas i Mariano Rajoy que "la consulta és innegociable", ja que "no es pot negociar sobre el que és il·legal", mentre que ha apuntat a la necessitat d'"una revisió profunda del model de finançament de les autonomies".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a TV3, Sánchez-Camacho creu que el president del Govern vol parlar "dels problemes dels catalans", ja que, segons la líder popular, "el referèndum només interessa a la classe política independentista". Tot i això, la presidenta del PPC ha explicat que el seu partit està a favor d'"una revisió profunda del model de finançament autonòmic" que sigui capaç de "garantir una cartera de serveis públics equitativa perquè tot el territori pugui tenir les mateixes prestacions".

D'aquesta manera, ha sentenciat que Rajoy "no farà cap cessió" respecte de la consulta sobiranista, ja que "no es pot negociar amb la sobirania de tots els espanyols", encara que ha considerat que la reunió d'avui entre els dos presidents "suposa una recuperació de la confiança i lleialtat necessàries per a les grans reformes que caldrà dur a terme".

"Tot aquest procés acabarà sense referèndum perquè és il·legal, i això CiU ho sap", ha insistit Sánchez-Camacho, que ha dit que "és moment perquè ens posem a treballar per recuperar la convivència i superar l'enfrontament".

La presidenta del PPC ha parlat també del "cas Pujol", que ha catalogat com "l'escàndol més gran de la política catalana" que, ha afirmat, "evidentment, debilita CiU", i ha criticat que en la seva compareixença Artur Mas no reprovés la conducta de l'expresident.

D'altra banda, la líder popular ha assegurat que no és contradictori que el seu partit demani la compareixença de Jordi Pujol al Parlament amb el fet que ella no comparegués pel cas de Método 3, ja que, segons que ha afirmat, va ser interpel·lada perquè "alguns tenien un interès polític molt fort" i ha criticat que "amb ningú més es va fer el mateix".

stats