EL NOU FINANÇAMENT
Política 16/06/2012

Camacho portarà a Montoro el seu pacte fiscal aquest mes

O.m
2 min
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho.

BARCELONAFinals de juny. Aquest és l'horitzó que es marca Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català, per presentar la seva proposta de pacte fiscal a Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda i Administracions Públiques. Sánchez-Camacho, que sap que el govern espanyol no veu amb bons ulls una reforma del model de finançament per a Catalunya, hi anirà amb prevencions: "No sabem si el ministeri està en condicions d'arribar a tots els acords", va indicar la presidenta del PP català en una entrevista concedida a l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fa setmanes que els populars treballen la seva proposta de pacte fiscal a partir d'un document elaborat per un grup d'experts de la Fundació Col·labora -que és del PP-, però les conclusions definitives no arribaran fins a finals de mes. Sánchez-Camacho i els seus van crear un grup de treball amb funcionaris del ministeri d'Hisenda per determinar quin marge té Catalunya per millorar el seu sistema de finançament dins del règim comú, que és precisament la demanda innegociable que farà el Govern a la resta de partits i a l'executiu espanyol en relació al pacte fiscal.

La presidenta del PP català va voler insistir que la seva proposta "es fa des de Catalunya", sense interferències des de la seu de Génova, però també va admetre que estan en comunicació constant amb el quarter general dels populars per mirar de consensuar la proposta. Sembla evident que Sánchez-Camacho no presentarà al Parlament una proposta de finançament que no hagi estat validada per Mariano Rajoy.

La segona cimera

L'anunci de la líder popular és una manera de pressionar el Govern davant la nova cimera de tots els partits que se celebrarà en les pròximes setmanes per acabar de definir el model que es votarà al Parlament. "Esperem que Artur Mas s'hi presenti amb un document precís i exacte", va desitjar Sánchez-Camacho, que fa dies que lamenta que el Govern no ofereixi diàleg a la resta de forces polítiques catalanes.

El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, va insistir ahir des de les Terres de l'Ebre en la necessitat de "fer pinya" al voltant del pacte fiscal. "Allò que ens convé com a país és aconseguir la clau de la caixa", va argumentar en un acte amb empresaris. Una singularització que el PP no veu amb bons ulls perquè considera que pot convertir-se en una estratègia d'enfrontament amb l'Estat. "Si és així, el Govern no tindrà el suport ciutadà", va atrevir-se a vaticinar Sánchez-Camacho.

stats