Política 27/09/2014

Camats: "Avui no ens tocava estar a Palau. No formem part de la majoria de govern"

La coordinadora nacional d'ICV-EUiA reconeix que Mas va convocar-los per assistir a la firma del decret

Laia Vicens
1 min

BarcelonaLa coordinadora general d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha explicat aquest dissabte les raons que han portat el partit a no assistir a la firma del decret de convocatòria. Camats ha dit que "avui no ens tocava, no havíem d'estar a Palau" perquè ICV "no forma part de la majoria de Govern que dóna suport al president que avui signa". "No hi havíem de ser", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La colíder dels ecosocialistes ha admès que el president de la Generalitat, Artur Mas, va parlar amb el coordinador nacional d'ICV-EUiA, Joan Herrera, per convocar-lo. Herrera li va demanar "poder veure el decret per decidir què signàvem", però el president "va dir que no podia fer-ho", ha explicat Camats.

Sobre el fet que ERC, que té un acord d'estabilitat parlamentària amb CiU, i la CUP hagin acudit a la firma del decret del 9-N, Camats ha dit que "ells sabran". "Els ho heu de preguntar a ells", ha assenyalat.

ICV-EUiA celebrarà dilluns un consell nacional amb "la intenció i l'encàrrec" de convocar una consulta interna per "determinar el posicionament de cara el dia 9 de novembre", ha remarcat Camats.

stats