REBEL·LIÓ SINDICAL
Política 10/08/2012

Campanya d'autoinculpació pels assalts als supermercats

El Sindicat Andalús de Treballadors fa una crida perquè els ciutadans es declarin culpables pels assalts als supermercats. És un gest de solidaritat amb els detinguts, que ahir van quedar en llibertat amb càrrecs.

Salvador Almenar
2 min
Sánchez Gordillo i membres del SAT criden consignes en defensa dels companys detinguts.

VALÈNCIALa resposta del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) a la detenció de dos dels seus membres per haver participat en l'assalt d'un supermercat dimarts proposa l'autoinculpació ciutadana com a mostra de suport i solidaritat amb els companys detinguts. Així, el SAT presentarà avui davant la subdelegació del govern central diversos escrits adreçats al ministeri de l'Interior en què els companys del sindicat i ciutadans anònims es reconeixen còmplices i inductors intel·lectuals dels assalts als supermercats d'Écija i Arcos de la Frontera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document sol·licitarà que es reconegui la "quota de responsabilitat" dels firmants en unes accions que el mateix SAT qualifica com a "reivindicatives, no violentes i simbòliques". Aquest escrit autoinculpatori explica que les accions, en les quals també va participar l'alcalde de Marinaleda i diputat autonòmic d'Esquerra Unida, Juan Manuel Sánchez Gordillo, tenien com a objectiu "denunciar la naturalesa profundament injusta de les reformes legislatives imposades en els últims anys contra els sectors econòmicament més febles d'Andalusia".

Aquesta acció es farà després que ahir els dos detinguts per l'assalt al Mercadona d'Écija quedessin en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració al jutjat número 8 de Sevilla. Estan imputats per un delicte de robatori i un de coaccions per l'apoderament violent d'efectes exposats a la venda al públic. A més, les autoritats tenen l'ordre de detenir els responsables dels assalts als dos supermercats, entre els quals hi ha Sánchez Gordillo.

Citació judicial per a l'alcalde

L'alcalde de Marinaleda es lliurarà per ara de la detenció per la seva condició d'aforat, tot i que sí que rebrà una citació judicial per la seva presumpta implicació. El diputat andalús al·lega que no va cometre cap delicte perquè no va entrar al supermercat, sinó que es va limitar a "fer maniobres de distracció".

L'assalt als supermercats no és l'única acció que el SAT ha fet en les últimes setmanes, i el seu portaveu, Diego Cañamero, no va descartar que es produeixin noves accions similars a les de Mercadona i Carrefour. Així ho va explicar ahir en la seva visita als jornalers que des de fa 18 dies ocupen la finca Las Turquillas, del municipi sevillà d'Osuna. Una acció que, segons el mateix Cañamero, té com a objectiu que la finca -de propietat pública- "es lliuri a les cooperatives i es puguin fer cultius socials que es transformin en riquesa i mà d'obra".

stats