Política 20/02/2015

Marta Camps acusa Ros de pràctiques "gairebé mafioses"

L'exprimera tinent d'alcalde de la Paeria carrega a RAC1 contra l'alcalde per reduir el conflicte a una qüestió personal i assegura que té més documents amb informació "greu" sobre Ros

Ara
2 min
Marta Camps acusa Ros d’haver orquestrat un “linxament” contra la seva persona perquè no va signar factures de despeses “immorals”.

BarcelonaL'exprimera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Marta Camps, ha acusat aquest divendres a l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, de pràctiques "gairebé mafioses". Dos dies després de ser fulminada per Ros, Camps ha carregat contra l'alcalde per intentar reduir el conflicte a l'àmbit personal i també ha advertit que té més documents amb informació "greu" sobre suposades "irregularitats" a la Paeria que, diu, no denunciaran els funcionaris per "por".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que Ros parlés d'ella en termes de "traïoció" i atribuís el conflicte a l'"ambició" de la seva exnúmero dos, Marta Camps ha afirmat: "No hi ha cap lluita persona. Mai li he qüestionat la cadira. He reivindicat meu legítim paper en tant que primera secretària, a ser a la llista electoral". I ha etzibat que el govern d'Àngel Ros "deixa molt que desitjar en qüestions d'irregularitats i gestió recursos públics", malgrat que no ha detallat a què es refereix. Ha assegurat que el fons del conflicte és ideològic, pel suposat veto de l'alcalde a polítiques progressistes.

Tam,bé ha acusat l'alcalde de "mentir" quan ha dit que no hi ha cap regal protocol·lari a la Paeria que superi els 45 euros, quan n'hi ha, segons la seva versió, que superen els 100. Després de menysprear els canvis d'opinió de Ros en matèria de dret a decidir, ha negat que la crisi tingui relació amb la seva ambició per ser candidata del PSC, com assegura l'alcalde, i ha argumentat que, de fet, quan va denunciar les suposades irregularitats, Ros encara no havia anunciat que volia repetir.

Més documents compromesos

Si bé s'ha estat de parlar d'il·legalitats, sí que ha advertit que té més documents amb informació "greu" sobre suposades irregularitats que no ha detallat, més enllà de les que ha relatat fins ara. Camps no preveu "de moment" deixar el PSC, si bé ha deixat clar que posarà per davant la defensa de la gestió neta dels recursos públics. I si el conflicte "porta el final" de la seva carrera política, "doncs s'ha acabat". Ha lamentat que "malauradament" el líder del PSC, Miquel Iceta, ha mirat a una altra banda. "La que ha donat el pas, es juga el coll i ha anat a la justícia sóc jo. Si tot fos personal, no crec que estigués posada en aquest procés només perquè volia optar a la cadira", ha conclòs.

stats