Política 26/09/2017

Campuzano: "La DUI no està prevista en el full de ruta del PDECat"

Joan Tardà avisa que "la primera i última paraula" la tindran el Govern i el Parlament

Ot Serra
2 min
El portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, en una imatge d'arxiu

MadridLa incertesa al voltant del referèndum i sobre si es podran aplicar o no els resultats dibuixa un escenari post 1-O imprevisible. Tal com marca la llei del referèndum, el Parlament declararà la independència de Catalunya en un termini de 48 hores en cas que el 'sí' s'imposi en la votació. Tanmateix, el portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, ha assegurat que l'escenari desitjable és que s'obri una negociació amb el govern espanyol per "negociar les condicions d'allò que hagin decidit els catalans". Amb relació a la declaració d'independència, s'ha mostrat taxatiu: "La DUI no està prevista en el full de ruta del PDECat", ha deixat clar en roda de premsa al Congrés. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja va expressar en una entrevista a 'Salvados' que la DUI no era la seva "opció personal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PDECat ha afirmat que el govern espanyol no pot "ignorar la voluntat de milers de catalans" en cas que guanyi el 'sí' en el referèndum i, aleshores, s'avindrà a pactar la implementació del resultat. Sobre la possibilitat de declarar la independència en dos dies, tal com preveu la normativa catalana, ha afegit: "La independència no es materialitza en tres dies".

Les declaracions del portaveu al Congrés del PDECat no han passat inadvertides al seu homòleg a ERC, Joan Tardà, que a través de Twitter ha respost a Campuzano que "la primera i última paraula" la tindran el Govern i el Parlament. "Ara toca guanyar l'1-O", ha sentenciat el portaveu republicà.

Del posicionament de Campuzano n'ha parlat també el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, que, veient el que defensa el partit majoritari del Govern, ha evidenciat que "l'1-O serà un gran acte d'afirmació democràtica". Preguntat per la possbilitat que, efectivament, sí que s'opti per la DUI, Domènech ha preferit no especular i no entrar en el terreny del "debat confús".

stats