28-N
Política 28/11/2010

Els candidats, a peu d'urna

Els aspirants a president exerceixen el seu dret a vot i fan una crida a la participació

S. González / M. Colomer / O. March
3 min
Montilla vota a l'Escola d'Adults de Sant Just Desvern

BarcelonaEl candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui una crida a participar massivament a les eleccions al Parlament, "per construir el país i defensar-lo", malgrat la desafecció que sent molta gent cap a la política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de dipositar la seva papereta al col·legi electoral Infant Jesús, a Barcelona, Mas ha reconegut que la baixa participació que segons les enquestes pot registrar-se als comicis d'avui és una de les seves "preocupacions", encara que espera que "al final vagi millor del que es podria preveure inicialment".

"Espero que al llarg de la jornada d'avui la gent es vagi animant i entengui que segurament hi ha molts motius per queixar-se per com està la política, però encara hi ha més motius per construir el país i defensar-lo. Si hi ha raons per quedar-se a casa, encara n'hi ha més per participar, per construir el país, per defensar el seu present i per anar forjant el seu futur", ha afirmat.

El president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, ha fet una crida a la participació a les eleccions catalanes d'avui per tenir "un govern més fort".

Montilla ha votat a l'Escola d'Adults de Sant Just Desvern, on ha arribat puntual a les 12:00 hores acompanyat de la seva dona, Anna Hernández, i de tres dels seus cinc fills.

El candidat d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat la "màxima representativitat" al Parlament de Catalunya just després de votar al col·legi electoral de l'escola Josep Tous, al barri de Sants, a les 10 del matí. Davant les "transcendents" decisions que s'hauran de prendre a la propera legislatura, el líder republicà ha instat als ciutadans a votar perquè la futura cambra sigui representativa de la voluntat popular.

El candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, ha subratllat la importància d'anar a votar perquè avui es decideix "com sortir de la crisi". "Els catalans i catalanes decidim com sortir de la crisi, amb o sense retallades", ha afirmat Herrera abans de subratllar que l'única manera de prendre part en aquesta decisió és anant a les urnes

La candidata del PP, Alicia Sánchez-Camacho, ha animat els catalans a exercir "el seu dret a vot" de forma "massiva". A peu d'urna, la líder dels populars ha insistit que els proper govern de la Generalitat té la missió de rescatar "Catalunya de la crisi".

Sánchez-Camacho ha dipositat el seu vot a l'urna a l'IES Jaume Balmes del districte de l'Eixample cap a les 10.05 del matí acompanyada del seu fill de 4 anys. La candidata del PP, just abans de votar, ha preguntat al seu fill a qui votaria la seva mare. "Al PP de Catalunya", ha respòs el nen. Una interventora de CiU de la mesa del costat ha criticat públicament aquest acte de "propaganda electoral".

El candidat de Ciutadans ha animat els ciutadans a escollir "un canvi en les formes" de fer política i ha celebrat que la jornada d'avui transcorri amb normalitat i sense incidents.

"Aquest pot ser un primer pas cap a la constitució d'un Estat català dins de la Unió Europea", ha assegurat el candidat de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, abans d'exercir el seu dret a vot a les 10 del matí a la Facultat de Dret de la UB. Laporta ha subratllat que amb aquests comicis comença un camí perquè Catalunya "avanci i progressi".

El president del Parlament i número dos d'ERC a Barcelona, Ernest Benach, ha fet avui una crida a exercir el dret a vot alertant que Catalunya "es juga el seu futur". Benach ha votat a la seva ciutat natal, Reus, cap a dos quarts de deu acompanyat pel candidat republicà de la demarcació de Tarragona, Sergi de los Rios. Malgrat que ha admès que entén el disgust de molts catalans davant l'actual moment de crisi econòmica i "de relació amb Espanya", ha demanat que es vagi a votar perquè "la democràcia és el millor sistema per millorar la societat". En canvi, segons EFE, el vicepresident del Govern i excandidat d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, va votar per correu.



stats