ELECCIONS MUNICIPALS
Política 30/11/2010

La CUP prepara llistes per a les quatre capitals de demarcació

El 2007, la formació municipalista ja es va presentar a Girona i Lleida. Aquesta vegada pot competir amb dues forces independentistes més, Esquerra i Solidaritat Catalana

Roger Tugas
1 min
Acte recent organitzat per la CUP de Tarragona per promoure el vot afirmatiu a la consulta sobiranista local.

BarcelonaTarragona era l'única capital de província en la que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) encara no havia anunciat que hi presentaria llista de cara a les eleccions municipals del maig, però el dissabte de la setmana vinent faran pública la seva decisió de participar als comicis i donaran a conèixer el seu projecte per a la ciutat, en la que una quinzena de persones hi treballen des de fa dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir mateix, la Solidaritat Catalana (SI) de Joan Laporta també va avançar la seva intenció de preparar candidatures per a les eleccions locals, així que en determinats municipis és possible que coincideixin tres formacions independentistes com són SI, la CUP i Esquerra. El membre del Secretariat Nacional de la CUP Marc Sallas participarà en la presentació de dissabte i, preguntat per l'ARA, ha assegurat que de moment “no hi ha res plantejat” en relació a algun possible acord de col·laboració amb SI, ja que no sap “quin programa té” la formació de l'expresident del Barça. Desconeix, per exemple, quina política de gestió de residus promouran, quines armes defensaran que dugui la policia local o quines formes de participació ciutadana incentivaran. “Les eleccions municipals són diferents a les nacionals”, ha recordat.

En els comicis del 2007, la CUP va presentar 34 llistes i va millorar notablement els seus resultats anteriors, ja que va passar de set regidors a 20. A les capitals de província en què es va presentar, però, va quedar fora. Així, a Girona va obtenir 916 vots (un 2,83% del total) i a Lleida en va aconseguir 1.030 (un 2,15% del total). El maig vinent repetiran aquestes candidatures i s'estrenaran a Barcelona i Tarragona i a diversos municipis més.

stats