Política 12/12/2011

Carles Puigdemont: "A Girona hem d'invertir en comerç i turisme per aconseguir crear llocs de treball"

L'alcalde de Girona avança que ajornaran l'aprovació dels pressupostos de la ciutat al mes de gener a l'espera que el nou govern espanyol resolgui algunes de les qüestions que afecten els ajuntaments

Ara
2 min

BarcelonaL'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha dit aquest dilluns en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que, per als propers quatre anys de govern, a Girona s'ha de fer una aposta pel turisme i pel comerç perquè són "dos sectors estratègics que creen ocupació" i que poden ajudar la ciutat a sortir de la crisi. "Això és una bona política social", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde ha reconegut que vénen anys de "resistència" en què "haurem d'aprendre a gestionar el no, després de molts anys de bonança on la política municipal gestionava molt el ". "Això no és agradable", ha reconegut, "però no podem enganyar la gent", i ha subratllat que les crítiques que ha rebut en aquests primers mesos de mandat "han estat per haver manifestat un no".

Tanmateix, l'alcalde ha destacat que ara el que cal fer és "prioritzar", i en la seva agenda té molt clar que "s'ha de dir que sí a totes les mesures directes i indirectes que ajudin a reforçar el sistema social, la roda econòmica i el model de convivència de la ciutat". "Hem de sortir refets i enfortits d'aquesta situació", ha dit.

Pel que fa a l'aprovació dels pressupostos per al proper any, Puigdemont ha anunciat que s'esperaran al gener per aprovar-los. "No volem aprovar els pressupostos abans de final d'any perquè serien ficticis. Estic convençut que el govern espanyol haurà esclarit alguns dubtes al gener, hi haurà algun decret llei o s'hauran aprovat mesures que aclareixin algunes qüestions fonamentals com la retallada de les nòmines als funcionaris o el nivell d'endeutament a què podem arribar".

L'arribada de l'AVE, prevista per a l'any vinent

Pel que fa a la previsió que l'AVE arribi a Girona el 2012, l'alcalde ha destacat que "confia" en aquesta data i que estan treballant "amb aquest calendari". Per ara, ha explicat, s'està estudiant si és possible fer un tercer carril al túnel de l'AVE que, segons ha dit, seria la millor opció per a la ciutat.

D'altra banda, ha reiterat que reclama i exigeix el desdoblament de la N-II al seu pas per les comarques de Girona.

stats