Política 04/07/2015

Carles Puigdemont serà president dels alcaldes sobiranistes

Núria Orriols
2 min

BarcelonaL’impulsor i fins ara president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’exacalde de Vic Josep Maria Vila d’Abadal, passarà amb tota probabilitat el relleu al capdavant de l’entitat sobiranista d’ens locals a l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont. En la reunió d’ahir a Vidrà, la directiva de l’entitat va escollir Puigdemont, de CDC, per encapçalar una candidatura de consens que haurà de ratificar l’assemblea general de l’AMI que tindrà lloc el 17 de juliol a Valls, tot i que fins llavors encara es podrien presentar altres candidats. Puigdemont va acceptar la proposta que li va plantejar la directiva i va assenyalar que, si és escollit, té la intenció de “mantenir l’esperit i la voluntat que hi ha ara mateix de continuar treballant per un nou país a partir del consens”. A l’AMI hi ha alcaldes de diferents partits, una pluralitat que l’alcalde de Girona celebra: “Aquestes diferències ens enriqueixen i ens han fet especials als ulls dels ciutadans, encara que pensem diferent”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa als canvis arran de les municipals, Puigdemont va explicar, en referència a l’esquerra alternativa, que ara hi ha “molts municipis amb lideratges polítics diferents que s’han interessat per formar part de l’AMI”. En concret, li interessaria “enormement” que Barcelona hi entrés a formar-ne part, i per això des del primer dia reservaran un lloc “privilegiat” a l’executiva perquè la capital catalana l’ocupi quan ho decideixi.

Caldrà veure el paper que tindran els alcaldes que actualment formen part de l’executiva de l’entitat i han sortit revalidats a les urnes, ja que, d’acord amb les fonts consultades, podrien integrar-se també en el nou equip i seguir en les seves funcions. Tot apunta que l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu (ERC), actual vicepresident, tindrà un paper rellevant en la candidatura de l’alcalde de Girona. Puigdemont també té la voluntat que la CUP, molt reforçada ara, hi tingui representants.

stats