Política
Política 27/09/2011

Foc creuat entre el Govern i ICV pels pisos buits de protecció oficial

El secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, assegura que reben una herència del tripartit de més de 3.000 habitatges desocupats mentre que l'exconseller Salvador Milà ho nega

Ara
2 min

BarcelonaNo s'han posat d'acord. A diferència del to conciliador que han exhibit en les últimes hores el conseller de Cultura Ferran Mascarell i el seu predecessor Joan Manuel Tresserras arran de l'acord sobre el cinema doblat en català, en matèria d'habitatge Govern i oposició se les han tingut aquest matí a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, assegura que l'actual Govern ha rebut “una herència del tripartit de més de 3.000 habitatges buits”, i recorda que cal sumar els més de 1500 pisos "en procés d'adjudicació" i "aproximadament 400 pisos més vacants" a la xifra d'habitatges buits. Ho ha dit en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, en resposta a les declaracions fetes, unes hores abans, per Salvador Milà, diputat d'ICV i exconseller de Medi Ambient i Habitatge, en què ha assegurat que “fa un any hi havia 1.254 pisos buits, no 3.264”.

Sala s'ha basat en el document entregat en el traspàs de competències entre executius, l'informe de gestió anual del 2010, per justificar que l'anterior tripartit va passar una herència d'habitatges buits que, “amb una sèrie d'eufemismes”, “emmascara” més de 3.000 habitatges buits i assegura que la xifra de pisos de protecció oficial iniciats per l'Incasol en els darrers quatre anys “no assoleix els 4.000”.

La conversa ha pujat de to quan Manel Fuentes, conductor del programa, ha proposat una connexió telefònica amb Salvador Milà perquè justifiqués les xifres donades hores abans. Després d'una dura lluita dialèctica, en què Sala ha retret la mala capacitat de gestió i planificació del parc de pisos públics feta pel tripartit, i Milà li ha tornat la pilota recordant que “ara els toca governar a ells”, i que “amb 11 mesos no han fet res” per resoldre la situació, l'exconseller de Medi Ambient i Habitatge ha acabat acceptant les dades presentades per Sala, però l'ha instat a donar solucions per reduir la preocupant xifra d'habitatges buits amb "polítiques adequades" als temps de crisi actual, i s'han emplaçat mútuament a protagonitzar un debat sobre polítiques d'habitatge i gestió pública del sòl.

Sala ha explicat que el pla del Govern per omplir els pisos consisteix en “reajustar els preus de lloguer a tota una sèrie de municipis”, i ha assegurat que en els propers 15 dies començaran a sortir les promocions públiques, que consistiran en “30 convocatòries mensuals”. Amb aquest pla, Sala assegura que el Govern es compromet a reduir fins a "un màxim de 700" el nombre de pisos buits fins al pròxim abril, moment en què presentaran les xifres oficials.

stats