ELECCIONS MUNICIPALS
Política 28/05/2011

Pacte entre CiU i PP, a Reus i Cambrils

Carles Pellicer serà el nou alcalde de la capital del Baix Camp, històric feu socialista, i cedeix als populars diverses àrees. A Cambrils, governarà la convergent Mercè Dalmau

Redacció
2 min
Incertesa Josep Fèlix Ballesteros necessita que CiU i el PP no pactin per revalidar el seu càrrec d'alcalde a la ciutat de Tarragona.

BarcelonaA l'espera de com avancin les negociacions a ciutats com Badalona o Tarragona, CiU i PP ja han encarrilat l'acord per governar conjuntament a Reus, segons han avançat Del camp i Reus Digital. Segons aquest mitjà, el candidat de CiU, Carles Pellicer serà el nou alcalde d'aquest històric feu socialista, que es repartiria el cartipàs de l'ajuntament amb el grup popular. D'aquesta manera, la federació cediria al PP la gestió de les àrees de Promoció econòmica, Medi ambient, Participació, Via pública i Esports i una àrea dedicada a Família.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una reunió d'ahir entre els dos candidats de CiU i PP hauria desencallat les negociacions, que encara mantenen oberts alguns serrells i, per això, fins la setmana vinent no es farà oficial l'acord.

Després del recompte final, el consistori reusenc està ocupat per 10 regidors de CiU, 8 del PSC, 6 del PP, 2 d'Ara Reus i 1 de la CUP. Tant Esquerra com ICV-EUiA i la CORI, el partit juantxi d'Ariel Santamaria, van quedar fora de l'ajuntament.

A Cambrils, CiU, PP i els independents

Paral·lelament, s'ha tancat un altre pacte del mateix perfil a pocs quilòmetres, a la mateixa comarca, informa l'Agència Catalana de Notícies. A Cambrils, també hi haurà un govern encapçalat per CiU que destronarà els socialistes, que governaven des de 2003. L'alcaldessa serà Mercè Dalmau, que ha pactat amb el PP i amb Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC). CiU i el PSC van quedar empatats a 6 regidors en les eleccions de diumenge passat, però CiU va obtenir 70 vots més i és, per tant, la llista més votada. Els socis del PSC en el govern municipal ara en funcions, ERC i ICV, han perdut els seus regidors (dos i un, respectivament) i queden fora del consistori, que es constituirà l'11 de juny.

stats