Política 01/02/2016

Prudència, diàleg, legalitat i pressupostos: demandes del món empresarial a Puigdemont

El nou president de la Generalitat es reuneix a Palau amb Josep Gonzàlez, de Pimec, i Antoni Abad, de Cecot

Oriol March
1 min
Josep González, president de Pimec, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont / JORDI BEDMAR

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha citat aquest dilluns a la tarda amb el president de Pimec, Josep Gonzàlez. "Hem insistit en la llei de la formació professional", ha indicat Gonzàlez, que ha apuntat que també s'ha parlat de BCN World. "Ens interessa que no s'aturi, pot generar riquesa i llocs de treball", ha insistit el dirigent patronal. "Hem parlat, també, de totes les línies de contractació pública", ha assenyalat Gonzàlez, partidari de seguir endavant amb la simplificació administrativa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de Pimec ha demanat que s'elaborin els pressupostos per al 2016, i ha revelat que Puigdemont "no s'ha mostrat explícit" sobre aquesta qüestió. En referència al procés sobiranista, Gonzàlez ha demanat que es facin les coses de "forma prudent" i sempre dins la legalitat. "En el seu dia ja vam dir que defensem el dret a decidir", ha considerat.

Un cop ha acabat la trobada amb Gonzàlez, Puigdemont s'ha reunit amb Antoni Abad, president de la Cecot. Abad li ha demanat "diàleg" a l'hora d'elaborar els pressupostos per al 2016 i també per seguir endavant amb el procés sobiranista. "Cal respectar l'opinió de les persones", ha indicat el dirigent patronal, que ha assegurat que no ha tractat el camí de la desconnexió amb el president i ha evitat referir-se a una hipotètica declaració unilateral d'independència.

Més trobades a Palau

Puigdemont es reunirà demà amb el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, i dijous se citarà amb el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol. Entremig, dimecres, el nou cap de l'executiu català se sotmetrà per primera vegada a una sessió de control al Parlament.

stats