Política 09/11/2014

Carme Forcadell: "La justícia espanyola ja no ens fa por per més que ens amenaci"

Muriel Casals assegura que "tornarem a les urnes ben aviat per aconseguir la independència”

Sílvia Marimon
2 min
Carme Forcadell i Muriel Casals, aquest vespre al Born / PERE VIRGILI

Barcelona"Gràcies als qui no han nascut a Catalunya ni parlen català i han votat sí-sí, perquè gràcies a ells aconseguirem la independència; gràcies al president per posar les urnes i als ajuntaments perquè avui han demostrat que tenen sentit d'estat i de país", ha dit eufòrica la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell. "Avui hem desafiat a l'estat espanyol i hem demostrat al món que no és el nostres estat, que els tribunals de justícia espanyols no són els nostres. Avui hem demostrat que la justícia espanyola ja no ens fa por per més que ens amenaci. Ara i aquí emprenem el vol cap a la llibertat. Junts fins aconseguir la Catalunya independent", ha afegit. I ha convidat a l'audiència que es congregava al Born Centre Cultural a fer la revolta democràtica per aconseguir la llibertat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'acte convocat per l'ANC, Muriel Casals, ha destacat: “Avui més de dos milions de catalans hem votat sobre la independència, ho hem fet malgrat els impediments del govern espanyol. El nostre camí cap a l'autodeterminació no té marxa enrere”. Casals ha donat les gràcies a tots els que han votat, a tots els voluntaris, a les forces polítiques, al govern de la Generalitat i al president que malgrat les pressions ha tirant endavant la convocatòria.“Nosaltres hem enderrocat un mur, el mur de la por. La democràcia ha vençut, la il·lusió ha vençut el mal humor. Hem fet un gran acte de democràcia. Ja mai més demanarem permís per ser qui som. Tots els que hem votat avui, hem exercit un dret en un acte que tindrà grans conseqüències polítiques. Això que hem fet avui ja és irreversible. El mapa d'Europa tindrà un nou color. A partir d'avui tenim més força. Tornarem a les urnes ben aviat per aconseguir la independència”, ha dit.

El parlament d'Artur Mas, que es podia seguir des d'una pantalla gegant al Born Centre Cultural, ha estat seguit amb aplaudiments i amb crits d'independència, després de parlar de la "miopia política" del govern espanyol.

Entre les restes de la ciutat del 1714, mentre s'esperaven els parlaments, no es deixaven de cantar corrandes improvisades i s'ironitzava sobre la relació amb Espanya. Hi havia força estrangers. Entre ells, Josep Lluís Pérez, un català que havia vingut des de Toronto (Canadà) per poder col·locar la seva papereta a l'urna. Estava eufòric. No deixava de mostrar la foto en què se'l veia votant.

stats