CAP AL 20-N
Política 23/10/2011

Chacón fa una crida a frenar la dreta a Catalunya

La candidata del PSC assegura que per saber com serà el govern de Rajoy només cal veure els 100 primers dies de govern de Castella la Manxa

S. G.
2 min
La candidata del PSC, Carme Chacón, amb el número 3 per Barcelona al 20-N, Joan Rangel / EFE

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } “Si Rajoy no va ser president fa quatre anys va ser gràcies als vots dels catalans”, ha recordat la candidata del PSC pel 20-N, Carme Chacón, en un míting a Mataró. La ministra de Defensa ha recordat que els catalans són la clau per evitar que el PP ocupi la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Chacón ha assegurat que per saber com serien els 100 primers dies de govern de Mariano Rajoy “només cal mirar” què ha fet María Dolores de Cospedal a Castella la Manxa: “1.000 mestres interins menys, sales d'hospitals i quiròfans tancats i ambulàncies suprimides”.

p { margin-bottom: 0.21cm; } De fet, la ministra ha recordat que l'actuació del PP no és molt diferent de la que està duent a terme CiU a Catalunya, amb retallades en sanitat i educació. “Uns parlen en castellà i els altres en català, però són com dues gotes d'aigua”, ha reiterat. Chacón ha recordat que CiU va votar la investidura d'Aznar i els pressupostos del PP mentre que mai han fet el mateix gest amb els socialistes.

Capitalitzar el moviment del 15-M

Chacón està fent les darreres setmanes esforços per capitalitzar les reivindicacions del moviment del 15-M. Avui a Mataró ha donat suport a la “redistribució de la riquesa” i a l'objectiu d'aconseguir “una millor democràcia” i ha assegurat que, a diferència del PP i Aznar, ella els “escolta”.

Tancar ferides i convivència

Davant el comunicat d'ETA de cessament definitiu de la violència, Chacón ha celebrat la “victòria de l'estat de Dret” i ha fet una crida al “tancament de ferides i la convivència”, així com al reconeixement de tots aquells “que ja no hi són”. La dirigent del PSC ha recordat especialment víctimes d'ETA socialistes, com ara Fernando Buesa i Ernest Lluch.

stats