Política 27/01/2012

Chacón confirma que, si guanya les primàries, es presentarà com a candidata a la Moncloa

L'aspirant a la primera secretaria del PSOE ha afegit que en cas de superar Rubalcaba li oferirà entrar "on ell vulgui" en la direcció del partit. Si perd, es posarà "a disposició del guanyador"

Efe
2 min
"PREPARADA PER LIDERAR UN NOU TEMPS" Carme Chacón vol liderar el PSOE i es presentarà a les primàries per aconseguir-ho, en què tindrà com a adversari Alfredo Pérez Rubalcaba. El PSC es mantindrà "neutral" per no perjudicar les seves aspiracions.

MadridLa candidata a la secretaria general del PSOE, Carme Chacón, ha assegurat que, si guanya davant l'altre aspirant, Alfredo Pérez Rubalcaba, al congrés federal de Sevilla dels dies 3, 4 i 5 de febrer, optarà a les primàries per ser candidata del partit a les properes eleccions generals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Radio Nacional de España, l'exministra de Defensa ha explicat que si és secretària general del PSOE es presentarà a candidata a la presidència del govern perquè, segons creu, el seu partit necessita tenir "una alternativa sòlida, forta i dempeus".

Chacón ha afegit que, en cas de superar Rubalcaba, li oferirà un lloc "on ell vulgui" dins la direcció. En cas de derrota, ha comentat que es posarà "a disposició del guanyador" i que no serà "una nosa" per al seu partit.

Valoració de les dades de l'atur

La dirigent socialista ha valorat les dades publicades aquest divendres per l'Enquesta de Població Activa (EPA), que situa el nombre d'aturats en 5,2 milions de persones a Espanya, i ha dit que "és urgent que els conservadors europeus ens treguin la soga que ens està estrangulant".

Reunió entre Rajoy i Merkel

D'altra banda, sobre la reunió d'aquest dijous entre el president del govern central, Mariano Rajoy, i la cancellera Angela Merkel, Chacón ha dit que el cap de l'executiu espanyol, "com a mínim", hauria d'haver "flexibilitzat una mica la soga d'estrangulament al creixement".

"Esperàvem que tornés amb flexibilització dels ajustos i polítiques d'estímul", ha sentenciat. "No pot ser que la solució de Rajoy signifiqui una càrrega fiscal més elevada tan sols per a treballadors i la classe mitjana", ha lamentat.

stats