Política 10/12/2015

Chacón: "No voldria ser ministra de Defensa de Catalunya perquè no vull que se separi d'Espanya"

La candidata del PSC alerta que demanar llibertat per votar en un referèndum en un país que ha patit una dictadura "pot ofendre" molta gent

Sara González
2 min

Barcelona"No voldria ser ministra de Defensa de Catalunya perquè no vull que se separi d'Espanya". Així de contundent s'ha expressat la candidata del PSC a les eleccions del 20-D, Carme Chacón, en una entrevista a l'ARA Bassas. L'exministra ha argumentat que ella té un sentiment de "pertinença dual" perquè no sap "ser catalana sense ser espanyola" i que per això l'aposta del seu partit és que els catalans puguin "votar un acord en lloc d'una ruptura" a través de la reforma de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón ha deplorat que no estar d'acord amb un referèndum a l'escocesa sigui entès com un atac a la llibertat. "Aquest país ha viscut una dictadura, no juguem amb les paraules perquè ofendríem molta gent. No ens passem", ha demanat. En aquest sentit, ha defensat que un referèndum com l'escocès només s'hauria de fer si hi hagués un 80% de ciutadans a favor de la independència. "Hi ha qui vol votar trencament, però això és irreversible", ha advertit. I ha afegit que la inestabilitat política i jurídica a la qual està sotmesa Catalunya està "fent mal" al país.

Política de pactes

Preguntada pels resultats que apunten els sondejos pel 20-D, Chacón ha considerat que aquestes eleccions certificaran "la fi del bipartidisme" i dels governs amb majories absolutes. Al seu judici, farà millors tots els partits perquè es veuran obligats a dialogar més entre ells. Ara bé, a l'hora de forjar un pacte per governar, l'exministra aposta per una aliança d'esquerres, amb la qual cosa prioritzaria l'entesa amb Podem. "Jo m'estimaria més fer un projecte d'esquerres".

Sobre el seu futur dins el partit, Chacón ha assegurat que no tornarà a optar a la secretaria general del PSOEja ho va fer el 2012 i va perdre contra Rubalcaba per 22 vots–, i que per ara tampoc li passa pel cap ser candidata a la Moncloa. Ha admès que en el moment en què es va sentir "incòmoda" amb la direcció del PSOE que aleshores va forjar Rubalcaba va ser quan va decidir marxar a "reciclar-se" als Estats Units.

stats