Política 03/12/2014

Forcadell fa una crida a preservar la unitat: "Tenim molts punts en comú"

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI insten a posar el focus en les "coincidències" entre els fulls de ruta de Mas i Junqueras

Ara
2 min

BarcelonaLa presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, fa una crida a preservar la unitat del procés donant valor als "punts en comú" entre les propostes d'Artur Mas, Oriol Junqueras i la mateixa ANC. "Tenim molts punts en comú. Compartim la necessitat de fer eleccions al més aviat possible, de fer un Govern de concentració i d'impulsar un procés constituent per votar posteriorment la Constitució catalana", ha subratllat Forcadell aquest dimecres als micròfons d''El matí de Catalunya Ràdio', en una entrevista conjunta amb la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"S'han de construir les estructures d'estat i al final del procés cal votar la Constitució", ha conclòs Forcadell.

Muriel Casals: "No ens fixem en els esculls, sinó en el que hi ha en comú"

En la mateixa línia que Forcadell, la presidenta d'Òmnium ha instat a fixar-nos en les coincidències entre les propostes de Mas i Junqueras, i ha considerat un "luxe" que el president de la Generalitat i el líder de l'oposició "proposin dos camins molt similars". "No ens fixem en els esculls, sinó en el que hi ha en comú", ha dit Casals, que ha fet una crida a "anar tan junts com puguem per assegurar que el pas d'un país dependent cap a un país independent sigui al més aviat possible". "Ara és l'hora d'eleccions plebiscitàries i d'un procés amb caràcter constituent", ha conclòs.

Vila d'Abadal: "Vaig veure moltes coincidències"

El president de l'AMI ha dit que Junqueras va mostrar ahir una "posició clara" i ha assegurat haver vist "moltes coincidències" entre els fulls de ruta de Mas i del líder d'ERC: "Els dos volen la unitat", ha conclòs.

stats