Política 22/07/2015

Carme Chacón: "Catalunya necessita un govern que deixi de mentir"

L'exministra carrega també contra els que s'aferren a l'"estatus quo'

Efe
2 min
Carme Chacón, a la seu del PSC

SantanderL'exministra i dirigent socialista Carme Chacón ha assegurat que és "fals" que la independència sigui l'"única sortida" per a Catalunya i que aquesta comunitat sigui independent en un futur, però també ha criticat els que s'"aferren" a l''estatus quo', i ha apostat pel federalisme com "solució".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Catalunya necessita un govern que deixi de mentir i un govern que deixi de parlar de solucions que només ens creen més problemes", ha sentenciat Chacón a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander, on dirigeix el curs "Dilemes de la cohesió territorial a Espanya".

En roda de premsa, la dirigent catalana del PSOE ha denunciat que els independentistes "estan fent que Catalunya porti quatre anys sense poder sortir dels problemes reals" que tenen els seus ciutadans, dels quals només "un de cada quatre" se sent exclusivament català, segons una recent enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió de Catalunya, ha recordat.

Ha lamentat també que Catalunya porti "cinc anys perduts" i pujada "en una nòria" que la porta "al mateix lloc", amb un últim pas que és "una altra mentida", la de que si la llista independentista obté majoria suficient, aquesta regió serà independent. "No és cert, perquè hi ha unes regles de joc de tots i perquè, a més, no és cert que això es pugui fer sense sortir d'Europa. I jo dubto molt que la majoria dels catalans vulguin sortir d'Europa", ha argumentat Chacón, que ha estat acompanyant Javier Arza i Manuel Cruz, dos dels autors del llibre "Catalunya. El mite de la secessió".

L'exministra també ha criticat els immobilistes i, davant de l'opció independentista i un model territorial que considera "obsolet", ha advocat com "solució" per un model federal, que considera que "és el vestit que millor li queda" a un Estat divers, una conclusió a la qual està segura que el PP també arribarà, encara que "trigui".

stats