Política 03/03/2016

Carmena demana el suport de Podem a la investidura de Sánchez

"Em sembla que seria bonic que hi hagués aquest suport a qui en aquests moments està sol·licitant la investidura", ha dit l'alcaldessa de Madrid

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La que serà probablement la nova alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. EFE

MadridImportant cop d'efecte per a Pedro Sánchez quan falten només 30 hores per a una segona votació al debat d'investidura que la majoria ja dóna per fracassat. L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha demanat aquest matí de dijous el vot per al líder socialista. Durant la presentació de la campanya municipal del Dia Internacional de la Dona, Carmena ha utilitzat el torn de preguntes dels periodistes per enviar aquesta consigna, que ja portava preparada. "Em sembla que seria bonic que hi hagués aquest suport a qui en aquests moments està sol·licitant la investidura", ha assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a l'alcaldessa de Madrid, membre d'Ahora Madrid (la confluència entre Podem, Guanyem Madrid i IU), un executiu presidit per Pedro Sánchez amb el suport de C's i el partit morat "conformaria un govern de progrés, de canvi, que desenvoluparia polítiques diàries que per a l'Ajuntament [de Madrid] són molt necessàries".

"He de dir-vos que com a alcaldessa no és bo que estiguem sense govern. Hi ha hagut unes eleccions i el pitjor que ens pot passar és haver de repetir-les", ha assegurat.

Carmena s'esmena a Twitter

Hores després de les declaracions i que el PSOE s'aferrés a les seves paraules, que ha pronunciat sense que cap periodista li insistís sobre l'assumpte, Carmena ha matisat la seva posició en un tuit. Ha esgrimit llavors que l'únic govern del canvi possible passa per una coalició entre el PSOE i Podem, tal com reclama Pablo Iglesias. "Que ningú em malinterpreti", ha assenyalat

El PSOE s'aferra a la crida de l'alcaldessa

El PSOE no té cap intenció de trucar a Podem abans del segon debat d'investidura per demanar-li el 'sí'. Creu que ja va quedar clar què proposen durant 15 hores de debat d'investidura. Ara, té "l'esperança" que sigui l'alcaldessa de Madrid qui els faci canviar d'opinió. "Pablo, escolta Carmena, que està demanant que doneu suport a la investidura", ha dit el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, en roda de premsa després d'una reunió de Sánchez amb l'equip negociador del PSOE. Per a Hernando, Carmena, com a "dirigent del seu partit" –tot i que sempre s'ha volgut desvincular de les sigles de Podem–, pot ser més "persuasiva".

González acusa Iglesias de tenir "ràbia i odi"

Paral·lelament, l'expresident del govern espanyol Felipe González ha sortit al pas de les declaracions del líder de Podem, Pablo Iglesias, que el va acusar de tenir les "mans tacades de calç viva", en referència als GAL. González ha dit que Iglesias va autorretratar-se i li ha aconsellat "asserenar-se" perquè Espanya no necessita "ràbia ni odi".

Ahir, després de les paraules d'Iglesias, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, va sortir en defensa de González, de qui va dir sentir-se molt orgullós. "Nosaltres no juguem amb el terrorisme, potser perquè l'hem patit en les nostres pròpies files", va dir.

stats