Política 29/03/2017

Carmena condemna amb el seu grup dividit 'l’escrache' d’Arran a la seu del PP

Vuit regidors de 'Ahora Madrid' deixen el ple per evitar participar en la votació

Ara
2 min
L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena / EFE

MadridL’Ajuntament de Madrid ha condemnat aquest dimecres 'l’escrache' que Arran va fer dilluns passat a la seu del PP a Barcelona. L’alcaldessa, Manuela Carmena, i tots els grups municipals han donat suport a la declaració presentada pels populars madrilenys, tot i que l’equip de govern ha afrontat dividit el tema. Vuit dels vint regidors de 'Ahora Madrid' han preferit sortir del plenari per evitar condemnar l’acció de l’organització juvenil de l’esquerra independentista. Segons informa Europa Press, en el moment en què començava la votació han marxat cinc dels regidors, Rommy Arce, Pablo Carmona, Montserrat Galcerán, Yolanda Rodríguez i Mauricio Valiente, i tres més ho havien fet prèviament, Celia Mayer, Carlos Sánchez Mato i Guillermo Zapata.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la declaració, el ple de l’ajuntament de Madrid ha rebutjat "fermament l’ofensa i l’ocupació" de la seu del PP a Barcelona que va impulsar Arran dilluns passat. "El respecte a totes les formacions polítiques democràtiques és la base del nostre sistema institucional. La discrepància política i ideològica és la garantia del pluralisme, però la legítima discrepància no pot ser motiu per a justificar la intimidació", ha llegit Carmena.

Tant la líder del PP a Madrid, Esperanza Aguirre, com la de C’s, Begoña Villacís, han criticat els regidors del Govern que han abandonat la votació. "No condemnen els assalts amb violència i intimidació", ha lamentta Aguirre, que ha qualificat el gest de "molt greu". Villacís ha lamentat que marxessin quan el ple estava a punt de defensar "els drets humans".

El consistori madrileny se suma d’aquesta manera a la declaració que aquest passat dimarts van pactar al Parlament tots els grups parlamentaris (JxSí, C’s, PSC, CSQP i PP) excepte la CUP. A diferència del que ha passat a Madrid, a la cambra catalana no caldrà votar la declaració a l’hemicicle i tampoc es llegirà al proper ple perquè no s’ha assolit la unanimitat: la CUP s’hi ha oposat.

stats