CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 02/12/2010

Carod recorre a un poema de Màrius Torres per clamar que es recuperi allò perdut en la derrota

Carod sorprèn amb una entrada al seu blog inevitablement interpretable com una referència tant a la desfeta electoral d'ERC com al retorn de CiU al Govern

Redacció
1 min

BarcelonaEl vicepresident del Govern en funcions, Josep Lluís Carod-Rovira, ha sorprès aquest dijous amb una entrada al seu blog en què, recorrent al poema La nit llunyana, clama per recuperar el que s'ha perdut en la derrota. En un post inevitablement interpretable com una referència tant a la desfeta electoral d'ERC com al retorn de CiU al Govern, Carod parla de "la ciutat d'ideals que volíem bastir" i que ha quedat "entre runes de somnis colgats, més prop de terra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Pàtria, guarda'ns: -la terra no sabrà mai mentir". Així és com acaba la primera estrofa d'un dels poemes més coneguts de Màrius Torres, el que Carod-Rovira ha escollit per expressar el que sent en aquest moment, després de l'ensulsiada del partit en el qual encara milita. En aquest sentit, Carod es fa seu també el cant a l'esperança que expressa la segona part del sonet, donant pas així a una nova etapa de canvis i plans de futur que el republicà té previst concretar en els pròxims dies.

Màrius Torres va compondre el poema després que les tropes franquistes ocupessin Barcelona, i expressa el dolor per la destrucció del somni de bastir una ciutat ideal seguint els valors del noucentisme. En aquest sentit, el poema mostra el mensypreu cap al món i cap a la vida en considerar-la plena de dolor per la derrota i d'enyorança per la ciutat somiada. "Ja no ens queda cap més consol que creure i esperar la nova arquitectura amb què braços més lliures puguin ratllar el teu sol", entona Carod.

stats