CAP AL 20-N
Política 29/10/2011

Carretero: “O independència o corralito”

El líder de Reagrupament afirma durant la presentació del programa de la coalició ERC-RCat que el país es dirigeix cap a una “catàstrofe”. Replica a Duran que amb un govern espanyol amb majoria absoluta, CiU també serà irrellevant

M.colomer
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El líder de Reagrupament, Joan Carretero, les deixa anar pel broc gros. Durant la presentació del programa de la coalició d'ERC-RCat-CatalunyaSí per a les eleccions espanyoles, aquest dissabte a la Ciutadella de Barcelona, ha alertat que si el país no es deslliga aviat de l'Estat espanyol, es dirigeix a un 'corralito'. Davant les retallades sanitàries i socials, i l'elevat índex d'atur que registra el Catalunya, Carretero ha considerat que “el país ja s'assembla a la pitjor Argentina dels últims anys”. “La Catalunya autonòmica és equivalent a la decadència. Hem de triar entre decadència o excel·lència”, ha afegit Carretero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el cap de llista de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, opinés en la seva carta web setmanal d'ahir que la representació dels independentistes a Madrid serà irrellevant, Carretero -acompanyat pel candidat Alfred Bosch i el president d'ERC Oriol Junqueras- ha replicat: “Us garanteixo que l'Alfred Bosch no serà ministre de cap govern, ni del PP ni del PSOE. Però amb un govern amb majoria absoluta, també serà irrellevant CiU, per molt que tingui 10 diputats. Duran no podrà fer gaire més que de ministre”. De to més conciliador, Alfred Bosch ha apel·lat a l'entesa amb les forces catalanistes per defensar a Madrid aquells elements compartits “irrenunciables”, com el concert econòmic.

stats