CDC I EL CAS PALAU
Política 23/03/2011

Mas nega que ordenés retirar la demanda d’imputació del tresorer de CDC

Assegura que els serveis jurídics de la Generalitat van canviar de criteri després del canvi de govern només per motius jurídics

M.colomer
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha negat avui que ordenés als serveis jurídics de la Generalitat que canviessin de criteri i fessin marxa enrere de forma unilateral en la petició d’imputació en nom del Consorci del Palau de la Música de l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, a qui el jutge ha acabat imputant igualment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que ERC i C’s subratllessin que el jutge ha arribat a la mateixa conclusió que la comissió d’investigació parlamentària sobre el suposat finançament irregular de CDC, Mas ha assegurat que el canvi de criteri dels serveis jurídics coincidint amb el canvi de govern va respondre exclusivament a criteris “jurídics” davant el “canvi d’orientació” del cas perquè el jutge va demanar una peça separada del suposat finançament irregular de CDC del cas d’espoli del Palau.

“No hi ha voluntat de tapar res. Sóc el primer interessat que tot això es condueixi de manera normal, que vol dir que s’ha de fer un judici, i mentre no hi hagi sentencia, encara que hi hagi indicis, no són de culpabilitat, sinó que van en la línia de la presumpció d’innocència”, ha assegurat Mas en la sessió de control al Parlament. Ha reclamat que es deixi treballar la justícia i no s’intenti condemnar a priori Daniel Osàcar. Però Rivera ha insistit que hi ha hagut una ordre de presidència, tenint en compte que el president de la Generalitat és el president del Consorci del Palau. ERC, C's i ICV-EUiA li han reclamat que permeti la compareixença del secretari del Govern, Germà Gordó, a la comissió de justícia del Parlament per argumentar el canvi de criteri dels serveis jurídics, que CiU i Solidaritat van vetar en la comissió d'afers institucionals.

stats