Política 17/12/2014

Un dels condemnats pel cas Pallerols obté el tercer grau tres mesos després d'entrar a la presó

La Conselleria de Justícia ha concedit el règim penitenciari obert que li permet només haver de dormir a la presó Model de Barcelona. Els altres dos condemnats ja disposaven d'aquest règim

Europa Press
1 min

BarcelonaLa Conselleria de Justícia de la Generalitat ha concedit el tercer grau a l'exdirector general d'Ocupació de la Generalitat i excàrrec d'Unió Lluís Gavaldà, que havia estat condemnat a un any i mig de presó pel desviament de subvencions públiques amb la trama del cas Pallerols, han confirmat fonts penitenciàries després que ho avancés 'El País'. Gavaldà havia ingressat el 23 de setembre a la presó de Brians 1 de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) però des de principis de desembre només ha d'anar a dormir a la Model de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Departament de Justícia ha donat el vistiplau al tercer grau proposat per la junta de tractament del centre penitenciari en considerar que el pres compleix els requisits. Tant el seu germà Vicenç Gavaldà -també excàrrec d'UDC- com l'empresari andorrà condemnat Fidel Pallerols ja gaudien d'aquest tercer grau després d'haver estat condemnats a set mesos de presó per aquesta trama que va incloure aportacions directes de fons al partit democristià provinents de cursos destinats a aturats.

Unió i quatre acusats -els Gavaldà, Pallerols i el llavors militant del partit Santiago Vallvé- van haver de pagar conjuntament 388.483 euros més interessos per haver-se beneficiat de la trama.

stats